Egyéb kategória

Merjek frissíteni a legújabb, Windows 11 operációs rendszerre?

Egyre többször értesít téged is a számítógéped, hogy ideje lenne frissíteni Windows 11 operációs rendszerre? Ha nem szereted lecserélni a jól megszokottat, akkor olvass tovább, mert ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mire számíthatsz, és hogy érdemes-e egyáltalán frissítened.

vous - 2021.12.02.
Merjek frissíteni a legújabb, Windows 11 operációs rendszerre?

Első tapasztalatok a Windows 11-gyel

Hamarosan elérhetővé válik a Microsoft új operációs rendszere, de a 10-es Windows támogatása sem szűnik meg egészen 2025 októberéig. Szóval azért nem kell még annyira sietned.

Az első felhasználók visszajelzése egyébként is elég vegyes. Két hibára máris rávilágítottak, és mindkettő a teljesítménnyel kapcsolatos. Az egyik az, hogy gond van az L3 gyorsítótárral játékok futtatása közben, mely zavaró teljesítményromlást eredményez. A másik probléma az erőforrások elosztásával kapcsolatban jött elő.

A tesztelők egyelőre kényelmetlennek ítélték meg az új Start menüt és tálcát, melyek komoly változáson mentek át. Épp ezért ez lehet betudható az új felület tanulási fázisának is. Gondolj csak bele, hogy mennyire nehéz egy új telefonnál is megszokni a chatelést. Pár nap kell, de utána máris hozzászokunk, és egyáltalán nem lesz furcsa, nehézkes.

Egy kiváló, használt felújított laptop vásárlása tökéletes alkalom arra, hogy az elérhető legújabb Windows operációs rendszerrel kérjük új készülékünket.

Forrás: https://pcarena.hu/hasznalt-laptop

Akkora bukta lesz, mint a Vista?

Kétségkívül a Microsoft egyik leggyengébben teljesítő operációs rendszere a Windows Vista. És egyes elemzések kicsit el is kezdték ehhez hasonlítani a 11-et. De végül csak arra jutott eddig mindenki, hogy csak jobban hasonlít azért a 10-eshez, azaz jól szolgálja a felhasználói érdekeket.

Sőt, még gyorsabb, frissebb és vagányabb is az elődjénél. Nagyon pozitív, hogy a felmerült hibákat gyorsan orvosolták. De még nincs vége a visszajelzések alapján történő finomhangolásoknak.

Mikor érdemes beszerezni egy új operációs rendszert?

Gyakorlatilag bármikor. Legyen szó akár egy menet közbeni frissítésről, de akár egy váltásról is. Azt azonban érdemes figyelembe vennünk, hogy általában az újabb verzióknak nagyobb a gépigénye is.

Így ésszerű az is, hogy az új verzióra váltást egy új számítógép vagy laptop beszerzéséhez kössük.

Ma már szerencsére a kereskedők is tudják, hogy érdemes operációs rendszerrel együtt értékesíteni a gépeiket. Akár telepítve is, ha az ügyfél úgy kívánja. És ez nem csak az új masinákra vonatkozik. Egy kiváló, használt felújított laptop vásárlása például tökéletes alkalom arra, hogy az elérhető legújabb Windows operációs rendszerrel kérjük új készülékünket.

Akkor most legyen frissítés vagy sem?

Ha nagyon nem szereted az új dolgokat, már most kiráz a hideg attól, hogy új kezelői felületet kell megszoknod, akkor ráérsz! Nem kell ebben úttörőnek lenned! De azért nem halogathatod a végtelenségig, legkésőbb 2025 októberéig érdemes neked is váltanod.

Ha viszont olyan vagy, aki él-hal az újdonságokért, szeretsz naprakész lenni, imádsz új dolgokat megtanulni, akkor válts, amint megteheted! Így az elsők között tapasztalhatod meg az újdonságokat.

Ajánlott cikkek