Egyéb kategória

A nővérem egy oroszlánba, én egy kenguruba voltam szerelmes

Meghökkentő, de igaz. A nővérem nagy szerelme egy oroszlán volt, míg én egy kengurut tartottam iszonyatosan menőnek. Mindez nem mostanában történt, de jól emlékszem az élményre.

vous - 2022.02.16.
A nővérem egy oroszlánba, én egy kenguruba voltam szerelmes

Gyerekkorunkban csak úgy faltuk a meséket. Tévé, könyv, VHS kazi – bármit megnéztünk, amiben kedvenceink szerepeltek. A szüleink már nagyon unták a dolgot, de mi minden egyes alkalommal áhítattal bámultuk a népszerű karaktereket. Voltak azonban olyan mesék, amiket a kelleténél jóval többször vettünk elő, és nem a történet szépségért.

A titok lelepleződik

Volt egy mese, amit a nővérem megállás nélkül, bármikor tudott nézni, ez pedig az Oroszlánkirály második része volt. Sosem értettem, miért ezt a kazettát pörgeti, amikor az első rajzfilm volt az igazi klasszikus, ezt mindenki tudja. Végül amikor már kívülről fújtam a dialógusokat, akkor megkérdeztem: Miért mindig ezt nézed?

Rám nézett, és mintha egy teljesen egyértelmű kérdésre válaszolna, azt felelte: Hát mert ebben van Kovu!

Kovu

Kovu az első részben láthatott Zordon kinevezett utódja, aki a rosszfiú szerepében tetszeleg.
Forrás:
Disney

Aki ne adj isten nem tudná, kiről és miről is van szó. Kovu az első részben láthatott Zordon kinevezett utódja, aki a rosszfiú szerepében tetszeleg, amíg a szerelem meg nem változtatja a fiatal oroszlán nézeteit.

– Ha oroszlán lennék, tuti őt választanám – mesélte lelkesen. Én meg csak ott ültem, és néztem a rajzfilmet. Hát, végül is meg tudom érteni. Oroszlán létére egészen sármos tud lenni ez a Kovu!

Ha akkor még nem is éreztem át ezt az egészet, hamarosan eljött az én pillanatom is! Futott a tévében egy Kenguk nevű rajzfilmsorozat, amiben kosárlabdás kenguruk szerepeltek. Amint meghallottam a főcímdalt, már rohantam is a tévé elé, mivel rajongtam Napoért, a kosárlabda csapat vezető kengurujáért. Azt gondoltam ennél menőbb arc nincs is a világon, bárcsak én is kenguru lehetnék!

Nepo

Rajongtam Napoért, a kosárlabda csapat vezető kengurujáért.
Forrás:
Kenguk

Furcsák vagyunk?

Néha elgondolkodtam, hogyan is imádhatok egy rajzfilmfigurát, és biztos valami gond van velem… Aztán feldobtam a kérdést a barátaim körében is, és kiderült: mindenkinek van egy mesehős szerelme!

A kiszemeltek között volt Gruffi, a gumimaci, Marsupilami, Mézga Aladár, Raffaello, a Tini Nindzsa Teknőc, Carlos A varázslatos iskolabuszból, és még sorolhatnám. Habár azóta felnőttünk, és – remélhetőleg – kiszerettünk ezekből a karakterekből, imádom megkérdezni az ismerőseimet, hogy nekik ki volt az abszolút kedvencük, mert sokat elmond ez az apró titok a személyiségükről.

Ajánlott cikkek