lány

Ettől biztosan nem érzed magad jobban szakítás után

Egy szakítás soha nem könnyű egyik félnek sem, még ha nem is ismeri be mindenki, nem egyszerű átvészelni, és továbblépni. Azonban, ha pont te vagy az, akit jobban megviseltek a történtek, hajlamos lehetsz olyan dolgokat cselekedni, amelyektől úgy érzed, hogy jobban leszel, valójában csak átmeneti megoldást nyújtanak, vagy esetleg csak újabb problémákat szülnek, közben a szíved továbbra is törött marad.

Összeszedtünk pár gyakori szakítás utáni szokást, amelyeket jobb elkerülni, ha nem akarod még jobban tönkretenni magad.

Piálás

Bánatodban a pohár fenekére nézni egy-kétszer még belefér, mert kiadod kicsit a gőzt, de nagyüzemű alkoholizálásba több okból sem érdemes fognod. Részben rászokni az ivásra, és lecsúszni ezen a lejtőn közel sem csábító gondolat, cserébe a helyzet nem fog javulni, ha még egy felest megiszol. Ráadásul részegen meggondolatlan hülyeségeket csinálhatsz, kellemetlen exfelhívós produkciókkal tarkítva, és a másnaposság csak fokozza a depresszív hangulatodat.

Objektum doboz

Önsajnálat

Ha folyamatosan csak belehajszolod magadat abba, hogy mennyire nehéz neked, és mennyire megbántottak, akkor csak újra és újra feleleveníted magadba a rossz élményt, így lassabban fogsz tudni rajta túllépni. Esélyed sincs a talpra állásra, ha az önsajnálatodban dagonyázol.

Objektum doboz

Beleugrani egy új kapcsolatba

Egy idő után persze óhatatlan, hogy újra ismerkedni kezdj, és rátalálj egy új társra, de ha szakítás után szinte egyből más karjába veted magad, az csak két dolgot eredményezhet. Mivel sietsz, nem méred fel jól az új partnert, és esetleg ő is megbánt nem sokkal az előző csalódásod után, a másik kimenetel, hogy te nem leszel maximálisan a kapcsolatban benne, hiszen csak azért kellett a másik, hogy ne legyél egyedül. Ezzel csak megpróbálod elnyomni a régi érzéseidet, de ez nem így működik.

Objektum doboz

Bosszúállás

Elsőre nagyon csábító: tönkretenni a cuccait, kiteregetni a piszkos titkait vagy megbántani az érzéseit. De a nap végére nem leszel boldogabb az aljas kis bosszúdtól, cserébe rosszabb embernek érezheted magad, mert olyat bántottál, akit régen elméletileg szerettél. Ha ő nem is érdemli meg, hogy visszafogd magad, gondolj arra, hogy te ennél jobb ember vagy!

Objektum doboz

Bánat zabálás

Az evésbe menekülés hasonló, mint az alkoholba menekülés, rosszat tesz a szervezetednek, és semmit nem old meg. Cserébe fél év múlva meg szenvedhetsz, hogy visszaszerezd a korábbi formádat, és sanyargathatod magad, ha nem akarsz a plusz kilók társaságában élni.

Objektum doboz