Egyéb kategória

A szebbik nem sötét titka: Miért olyan undorítóak a női WC-k?

A létezés egyik szükséges eleme, hogy könnyítsünk magunkon. Ha menni kell, hát menni kell - tartja a mondás. Viszont nőként nyilvános vécét használni közel sem annyira egyszerű.

vous - 2022.02.19.
A szebbik nem sötét titka: Miért olyan undorítóak a női WC-k?

Az a sztereotípia mindenkinek megvan, hogy a nők és lányok csak csoportosan járnak mosdóba, pedig ez nagyon egyszerűen megmagyarázható. Tartjuk egymásnak az ajtót, a táskát, és persze ott vagyunk lelki támogatásnak is. Mindig van valaki, akinél nincs, és egy másik személy, akinél pont van zsebkendő, ha üres a fülkében lévő tartó. Csoportosan megyünk, mert ez igazi csapatmunka.

De mi van akkor, ha egyedül vagyunk?

Ha nincs akasztó, akkor egyszerre egyensúlyozzuk a táskánkat, a kabátunkat és próbáljuk tartani az ajtót, nehogy valaki ránk tudjon rontani – mindeközben ügyeskedünk, és próbálunk nem hozzáérni a csészéhez.

Lehet persze, mások nem izgulnak ezen ennyit, de azt senki sem tagadhatja, hogy különös feladat belépni egy női mellékhelyiségbe. Már sorban állva felmérjük ki van előttünk, számoljuk a perceket és fülkéket. A többség óvatosan könyökkel nyitja-zárja az ajtót és áll neki megmosni a kezét, rendbe tenni a rúzsát.

Ezek után kritikán aluli, amit legtöbb esetben a fülkébe való belépéskor tapasztalunk.

Forrás:
Canva

Sokan mintha elfeledkeznének magukról, miközben a többiek elszörnyedve takarítanak utánuk, hogy legalább róluk ne higgyék azt, hogy hogy ők hagyták hátra a dzsuvát.

Körbepisilt wc deszka, lehullott wc papír, véres betét kinyitva a kukában, leejtve a padlón vagy legrosszabb esetben ráragasztva a falra – de a listát még lehetne folytatni.

Legyen szó plázáról délelőtt, benzinkútról délután vagy diszkóban hajnali négykor, egyik hely sem különb a másiknál. Mi nők mindig büszkék vagyunk a higéniánkra és az igényességünkre, de ha egy férfi betévedne egy ilyen helyiségbe, seperc alatt kiábrándulnának az egész nemből.

Mégis mi játszódik le egy olyan ember fejében, aki szerint ez elfogadható, és tud úgy létezni, mintha egy barlangból szabadult volna, ahol sosem találkozott egy angol vécével sem?

Vajon dühös tini vagy blézeres üzletasszony az, aki így vezeti le a feszültséget, és válik mindenki rémálmává, aki valaha nyilvános illemhelyiséget kellett, hogy igénybe vegyen?

Szeretnénk feltenni számukra a kérdést: vajon, ha az édesanyátok lenne az, akinek takarítania kéne ezt a mocskot, akkor is így viselkednétek?

Nézzen mindenki a tükörbe, és döntsük el együtt mi lányok, nők, asszonyok, hogy ennél jobbak vagyunk – vagy legalábbis nem rosszabbak, mint otthon lennénk.

Címkék: #higénia #nők #vécé
Ajánlott cikkek