Egyéb kategória

Íme, a veszekedésmentes párkapcsolat 5 titka

Tündérmesébe illő párkapcsolatok nem léteznek, de biztos, hogy a ti ismeretségi körötökben is van olyan szerelmes pár, akik nagyjából soha nem veszekednek. De hogy csinálják?

vous - 2022.02.20.
Íme, a veszekedésmentes párkapcsolat 5 titka

Állítólag, akik épp pillangókat éreznek a gyomrukban, és teljes harmóniában élnek a párjukkal, hajlamosak hevesebben reagálni egy adott szituációban. Sokak szerint az egészséges veszekedéssel nincs probléma. Igen ám, de mi az, amit még egészségesnek mondhatunk? Napi egyszer, heti egyszer? Meghatározhatatlan.

Egy kapcsolat nem jön könnyen, ugyanúgy meg kell dolgoznia mindkét félnek azért, hogy működjön és a lehető legtöbb pozitívumot vegyék ki belőle mindketten. Az biztos, hogy a legtöbb párkapcsolat veszekedésekben gazdag. Amikor pedig egy olyannal találjuk szembe magunkat, ahol nem veszekszik a két fél…

…az egyetlen kérdésünk ilyenkor: mi lehet a titkuk?

Ha eddig is erre a kérdésre kerestétek a választ, akkor most kicsit könnyítek a helyzeteteken. Megmutatom nektek a nem veszekedő párok titkait, amiket ha ti is alkalmaztok a kapcsolatotokban, minimálisra csökkenthetitek a hisztit!

Forrás:
Pixabay

Megválogatják, mikor vitáznak

Az egészséges és boldog párkapcsolatban élők tökélyre fejlesztették azt a képességüket, amivel el tudják találni azt a pillanatot, amikor veszekedhetnek. Nem állnak folyamatosan harcra készen. Nem húzzák elő feleslegesen a fegyvert, csak ha szükségük van rá. Nem vitatkoznak apróságokon. Kommunikálnak, beszélgetnek, és ez a legfontosabb.

Tudják, hogy a szavaknak súlya van

Biztos veletek is előfordult már, hogy mérges pillanatotokban olyat vágtatok a barátotok fejéhez, amit később megbántatok. Azok a párok, akik keveset veszekednek ezt felismerték, jó esetben még időben, ezért próbálnak úgy viselkedni a másikkal, hogy a lehető legkisebb megbántási faktorral éljenek vitázás közben. Használjátok bölcsen a szavaitokat, és gondolkozzatok, mielőtt beszéltek!

Tanulnak a korábbi veszekedéseikből

Minden párnak megvannak a saját konfliktusai. Azok a párok, akik keveset vitáznak, tanultak korábbi hibáikból. Eljutottak arra a pontra, amikor megértették a valódi problémájukat és rájöttek, hogyan tudják megoldani azokat. Mivel a tudás hatalom, ezért az ilyen konfliktusokból szerzett tapasztalatokat okosan kiterjesztik a többi helyzetre.

Nem söprik a dolgokat a szőnyeg alá

A legjobb, ha nincs is szőnyegetek. Azzal, ha minden problémán úgy próbáltok túllépni, hogy egyszerűen csak a szőnyeg alá söpritek, nem ti lesztek az az álompár, akikre irigyek mások, amiért szinte soha nem veszekednek. Vegyétek figyelembe egymás gondolatait egy adott helyzetben, próbáljátok úgy megoldani a problémákat, hogy a későbbiekben ne okozzanak gondot.

A legtöbben hajlamosak vagyunk múltbéli sérelmeket felhánytorgatni. Azért, hogy ezt elkerüljétek, inkább egyből beszéljétek meg, hogy a későbbiekben ne legyen belőle újra konfliktus.

Tudnak bocsánatot kérni

"Úgy élj, hogy ne kelljen bocsánatot kérned" – hangzik a bölcs mondás. Azért ez eléggé abszurd, mondhatni lehetetlen így élni. Mégis, ha már megtörtént a baj, olyat mondtunk vagy tettünk, amit nem akartunk, akkor még mindig van egy utolsó esélyünk, a mentőövként szolgáló bocsánatkérés.

Ám melyik a nehezebb, megbocsájtani vagy bocsánatot kérni?

Ajánlott cikkek