Egyéb kategória

A szerelem vak? Valóban számít a kinézet, ha az igaziról van szó?

A 21. században a szerelem és a nagy Ő megtalálására úgy érezhetjük számtalan út van, de valahogy sokan mégis csak a felszínt kapargatják, ha ismerkedésről van szó. De mi történik, ha tényleg csak a lelki kapcsolatra fókuszálunk?

vous - 2022.02.25.
A szerelem vak? Valóban számít a kinézet, ha az igaziról van szó?

A közösségi média világában a külsőségek tényleg fontosabbnak tűnhetnek, mint a történelem során bármikor. Ez pedig a randizás világában sincs máshogy. Az igazit keressük, de másodpercek alatt, szimplán néhány kép alapján döntjük el, egyáltalán esélyt adunk-e a másiknak.

Mi történik viszont, ha kivesszük a külsőségeket az egyenletből és tényleg csak a lelki kapcsolatra fókuszálunk?

Ezt a kérdést tették fel a Netflixnél is, és úgy döntöttek, egyből tesztelik is: valóban vak a szerelem?

Nem mindennapi társkereső műsort alkottak meg, ahol 30 szinglinek adnak esélyt arra, hogy tíz nap alatt olyan lelki kapcsolatot építsenek ki egymás között, hogy eljegyezve távozhassanak a stúdióból, majd három héttel később az oltár előtt döntsék el, valóban elég erős-e a kötelék ahhoz, hogy össze is házasodjanak.

Csak egy fal választ el

A készítők igen extrém lépéseket tettek, hogy minden adott legyen a sikerhez. A szereplők külön női és férfi részlegeken laknak a stúdión belül, és egyesével, kis szobáknak kialakított kapszulákban beszélgetnek egymással úgy, hogy csak egy kék fal választja el őket egymástól.

A kísérletben résztvevőket minden külső hatástól elzárják, semmilyen elektronikai eszköz nem lehet náluk, így a telefonjukat és közösségi médiát sem használhatnak. De valójában nincs is rá szükség, hiszen idejük sem lenne rá, mindet a kapszulákban, beszélgetve töltik.

A kapszulák, ahol ismerkednek a szereplők.

A kapszulák, ahol ismerkednek a szereplők.
Forrás:
You Tube / Netflix

A szereplők és a producerek is úgy írják le ezt az időszakot, mint egy nagyon intenzív terápiát. Mindent megoszthatnak egymással és korlátja sincs annak, kivel mennyit beszélhetnek. Ha pedig úgy érzik, megtalálták az igazit, akkor feltehetik a nagy kérdést, és végre találkozhatnak.

Álom vagy valóság?

A sikeresen eljegyzett párokat ezt követően egy luxus vakációra küldik, ahol jobban megismerhetik egymást, és akár azt is tesztelhetik, fizikailag is működik-e egymás között a kémia.

Forrás:
You Tube / Netflix

Persze a valóság még várat magára: a nyaralást követően három hétig élnek együtt, szervezik meg az esküvőt, és ismerkednek össze párjuk családjával és barátaival – miközben próbálják megmagyarázni, hogy szerettek egymásba anélkül, hogy valóban látták volna egymást.

Az első évadban hat pár távozott együtt a kapszuláktól, de csak öten jutottak el végül az oltárig. Két páros mondta ki végül a boldogító igent, akiknek kapcsolatát mai napig követhetik a rajongók is.

Objektum doboz

Az amerikai műsor hatalmas sikert aratott, így a második évadot és egy brazil és japán verziót is készítettek azóta.

Ajánlott cikkek