Egyéb kategória

28 évesként nyugdíjasnak lenni nem lehetetlen

El tudnátok képzelni, hogy 28 évesen nyugdíjba vonultok? És mit csináltok utána? És miért mennétek ilyen fiatalon NYUGDÍJBA? Hogy is van ez? Most bemutatunk egy lányt, aki már harmincéves kora előtt visszavonult a munkaerőpiacról.

vous - 2022.02.25.
28 évesként nyugdíjasnak lenni nem lehetetlen

Ha a nyugdíjas éveinkről fantáziálgatunk, akkor biztosan mindenkinek az jut eszébe, hogy a hatvanas éveinkben, őszülő hajjal otthon ülünk, finom sütiket sütünk az unokáinknak, és élvezzük az édes semmittevést. De mi van akkor, ha azt mondom, 28 évesen is lehetünk nyugdíjasok?

Popsugar oldalán rátaláltunk egy íróra, aki a JP álnevet használja, és elárulja, hogyan lett nyugdíjas fiatalon. Az szerző a Harvardon végzett, és utána nem sokkal befektetési vállalkozó lett, hatalmas fizetéssel. Így megtehette, hogy 28 évesen nyugdíjba vonuljon. De mit csinált, hogy ez sikerült? Azt hiszem, érdemes megfogadni tőle négy tanácsot, és nem csak azért, hogy korán nyugdíjba mehessünk.

Találjuk ki, mennyit tudunk spórolni!

JP-nek van egy egyszerű egyenlete: 

JÖVEDELEM – KÖLTSÉGEK = MEGTAKARÍTÁS

Egyszerű matematikával ti is el tudtok tenni egy kis pénzt minden hónap végén. Persze a rezsit, a bérleteket, a kaját és a szórakozást fizetni kell, de a fizetésünk megmaradt részét tegyük félre és spóroljunk.

Objektum doboz

Minimalizmus

Az író New Yorkban él, ahol elég magasak a megélhetési költségek, és rájött, hogy ha a boldogságot üldözi, akkor ahhoz nagyon sok pénz kell. Férjével és kutyájával egy 30 négyzetméteres lakásban élnek. Ahogy ő fogalmaz, feláldozták a teret és a minőséget, hogy pénzt tudjanak spórolni.

A spórolás és a befektetés mágikus kombinációja

JP elárulta, hogy a teljes nettó vagyona több mint két millió dollár, ami nagyjából 584 millió forint. Ennek az összegnek a 60%-a megtakarítás, a maradék 40% pedig befektetés. De az egyenlet két részből áll, és az egyiknek jól kell mennie, hogy a másik részhez ugorjatok. Tehát először kontrollálni kell a kiadásokat, és el kell kezdeni a megtakarítást ahhoz, hogy belevágjatok egy befektetésbe.

Objektum doboz

Kezdjetek el korán befektetni!

Azt már megtanultuk, hogyan kell a ruhákkal befektetni, de JP egy másik tanáccsal lát el minket. Amikor még a Harvardon tanult 19 éves korában, elkezdett befektetni. JP szerint van egy küszöb, ami után a befektetés olyan, mintha lenne egy teljes munkaidős állásod. 26 éves korára már megvolt az első egymillió dollárja.

Ajánlott cikkek