Egyéb kategória

Néhány egyszerű trükkel meseszép kertet csinálhattok ti is

A meleg tavaszi időjárás és a hosszabb nappalok együttesen késztetnek minket arra, hogy kilépjünk a lakás ajtaján és élvezzük a napsütést, na meg persze – ha van – a kertünk ébredező szépségét.

vous - 2022.02.27.
Néhány egyszerű trükkel meseszép kertet csinálhattok ti is

Annak érdekében, hogy a büszkeségünk és a szépérzékünk is megfelelőlen ki legyen elégítve a kültéri pihenéssel, hoztunk nektek néhány praktikus ötletet, hogy a ti kis kertetek is csodálatos oázissá váljon. Ha pedig még nagyon kezdő kertészek vagytok, először olvassátok el a cikkünket arról, hogyan vágjatok bele a tavaszi virágültetésbe!

Zöldet a rönkbe

Ha el kellett távolítani egy-két fát a környékről, és nem tudtok mit kezdeni a maradványokkal, akkor ez az ötlet megoldja minden problémátokat. A rönkök közepébe vágjatok egy cserépnyi helyet, majd ültessetek bele bármit, amit gondoltok. Kicsit rusztikus, mégis természetes harmóniát teremt, és még pazarolnotok sem kellett!

Forrás:
pexels.com

A régi faláda új élete

Magas kerítés, üres fal, ti pedig nem tudjátok, hogy mit kezdjetek vele? Képet akasztani rá tényleg teljesen felesleges az időjárás miatt, de mi lenne, ha egy régi faládát csavaroznátok fel talppal a falnak helyezve, és abban tárolnátok néhány cserép virágot, vagy bármit, ami jól mutat? Praktikus és szép is.

Üreges betonblokkok

Tökéletes projekt kis és nagy terekhez egyaránt a betonblokkokba ültetés. Az a jó ezekben a betonépület-alapokban, hogy kedvünkre helyezhetjük őket. Sorba rendezve vagy piramist építve egyaránt csodálatos!

Forrás:
pexels.com

Élő fal

Többre vágytok, mint egy régi fakerítés vagy rács? Akkor bizony nektek egy élő falra van szükségetek! Képzeljétek el úgy, mint egy függőleges kertet. A lényeg, hogy futónövényt válasszatok, amit a házfal elé ültettek. Ugyan sok türelemre lesz szükségetek, mire végigered a falon, de megéri várni az élő műalkotásra!

Dekor

Színes virágtartók, párnák, plédek, ernyők. Bármi, ami egy kis vidámságot és életet csempész a kertben töltött pihenés mellé. Ez már csak a ti saját kreativitásotokra van bízva.

Kéziszerszámokra és kreativitásra fel!

Ajánlott cikkek