Egyéb kategória

Ezért fog megcsalni a párod? 10 indoka is lehet rá

Megunhatatlan téma a megcsalás, minden híresség szakításakor egyből erre gyanakszanak az emberek, pedig nem is kell olyan messzire menni egy kis hűtlenségért: akár veled is megeshet, hogy a párod másfelé kacsint! (Ha csak kacsintgatnának ilyenkor…) De milyen okai lehetnek, ha valaki ilyen gerinctelen dologra vetemedik?

vous - 2022.03.05.
Ezért fog megcsalni a párod? 10 indoka is lehet rá

Lehet filozofálgatni azon, hogy mekkora egy aljas féreg dolog megcsalni valakit — hosszasan lehetne folytatni a szapulást —, de ami az összes megcsalásban közös, hogy valamilyen oka mindig van. Gyakran mondják, hogy két emberen múlik a megcsalás, de azért nem lehet kijelenteni az összes esetben, hogy mind a két fél valóban hibás. Vannak menthetetlenül görény emberek. Nők és férfiak egyaránt, mert ne legyenek tévképzeteink: nemtől függetlenül követhet el bárki ilyet. Azonban sokszor meg lehetne előzni a tragédiát, ha tudjuk, hogy mi válthatja ki.

Indokgyártásban verhetetlenek a leleplezett hűtlen felek, de ha túllendülünk az első haragon, valami mégis akadt a háttérben, ami miatt más karjában kötöttek ki. Persze, szakíthattak volna mielőtt félrelépnek, de nem mindig ilyen egyszerű a helyzet. Az alkalom szüli a tolvajt, a megkísértés előtt pár perccel még nem is tudták, hogy mire készülnek. Íme 10 ok, amely remek táptalajt ad arra, hogy az elbizonytalanodott egyedek rossz málnásba menjenek lakmározni.

1. Nincs vagy rossz az együttlét

A híres bölcsesség, hogy a férfinak legyen tele a hasa és üres a zacskója, nem véletlenül olyan elterjedt nézet. De ne legyünk álszentek, a hölgyek sem viselik olyan jól hosszútávon, ha nem az igényeiknek megfelelő és minőségű hancúrozásban van részük. Hiába szereti valaki a párját, ha satnya a kufirc. Elég kockázatos probléma a kiéhezettség.

2. Érzelmi elhanyagoltság

Nagy klasszikus, bárki megsínyli, ha nem foglalkozik vele a párja. Nagy kísértés, amikor valaki más rengeteg figyelmet szentel neki, meghallgatja, babusgatja a lelkét. Az újonnan kialakult érzelmi elköteleződés pedig könnyen von maga után fizikai vonzódást, majd kontaktust is.

ágyban fekvő lány

Az önbizalom helyreállításának régóta bevett módszere, hogy a megcsaló fél másoktól próbálja megkapni a visszaigazolást, mint inkább a már megunt párjától.
Forrás:
Unplash

3. Elvárások

Rengeteg olyan igény merül fel egy kapcsolatban, amely túlmutat az érzelmi és intim részen. Hosszútávon teljesen demotiváló, ha a másik nem teljesíti az ígéreteit, nem segít eleget, nem biztosít olyan körülményeket a kapcsolatnak, amelyek az egyik fél boldogságához elegendőek lennének. Szép lassan megöli a kapcsolatot, de nem mindig egyszerű csak úgy kilépni belőle, és ilyenkor az ígéretesebb harmadik fél könnyen megjelenhet a háttérben.

4. Önbizalom növelés

Az önbizalom helyreállításának régóta bevett módszere, hogy a megcsaló fél másoktól próbálja megkapni a visszaigazolást, mint inkább a már megunt párjától. Nincs is kényelmesebb módja egy sikeres hódítás örömmámorából visszanyerni. Vagy akár a párkapcsolatban felhalmozott sérelmek megcáfolására is remek alkalom egy kis csapodárság, ahol mindenki bebizonyíthatja magának, hogy micsoda csődör vagy végzet asszonya.

5. Vágy

Sok férfi elgyengül egy csinos hölgy bájaitól — főleg, ha fiatal és üde —, és csak a farkukra tudnak gondolni. Egy megnyerő úriember is könnyen leduruzsolhatja a nők bugyiját. A pillanatnyi hév felkelti a régi vadászösztönöket és hamar egymásba gabalyodnak. Természetesen, a vágy az összes pontnál felmerül, de néha annyira elsöprő, hogy nem kell másik indok is mellé. Az önkontroll meg nem mindenkinek az erőssége.

csók utcán

Ha már ilyen szintre eljutott a helyzet, hogy valaki másba beleszeretett, akarata ellenére vagy sem, akkor miért nem vet véget az előző kapcsolatnak?
Forrás:
Unplash

6. Szerelem

Lehet haragudni egy olyan tiszta és irányíthatatlan érzésre, mint a szerelem? Nem a mocskos vágyakról beszélünk. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha már ilyen szintre eljutott a helyzet, hogy valaki másba beleszeretett, akarata ellenére vagy sem, akkor miért nem vet véget az előző kapcsolatnak? A válasz egyszerű: ahogy az érzéseit nem tudta kontrollálni, úgy a cselekedeteit sem.

7. Elhidegülés

A szép lassan kihűlő kapcsolat, az unalom megjelenése is népszerű casus belli. Akár mentőövnek is tekintheti a bűnös, kicsit szórakozik máshol, aztán majd valahogy megmenti otthon a menthetőt, ha már jobban érzi magát. Kár, hogy ez nem így működik.

8. Bosszú

Nem túl elegáns megoldás, de van, aki így tudja a sérült egóját helyre tenni, hogy egy konfliktus után a párja tudta nélkül áll bosszút rajta. Sőt, extrém esetben egy korábbi megcsalás ellentámadása is lehet. Itt mondjuk, már mélyebben gyökerezik a probléma.

szomorú férfi

A hűtlen fél sokszor nem jókedvében cselekszik helytelenül, gyakran boldogtalanabbak, mint azok, akiket átvernek.
Forrás:
Unplash

9. Részegség

Van, aki tényleg képes annyit inni, hogy minden józan ész és becsület elpárolog belőle. Olyan, mint a vágy, felerősíti a többi indokot, de önmagában is okozhat gondot. Az alkoholmámor elmúltával pedig foghatja a fejét, hogy miért nem tudta magán tartani az alsóneműjét. (Bár valakinek ez sem okoz problémát, ha fent marad.)

10. Mert megteheti (Nevezhetjük úgy is, hogy: Mert egy görény)

Nincs semmi különösebb oka, de úgy érzi, hogy úgy sem derül ki, vagy ami még rosszabb, ha lebukik sem lesz belőle különösebb gond, mert nem érdekli. Akkor pedig miért tartóztatná magát egy hívogató lehetőségnél, ha nincs következménye?

Megbocsátható bármelyik indok is? Egyik sem és az összes is. Mindenki döntse el, hogy mennyit bír el az önbecsülése és mennyire elnéző, ha a párja ennyire elárulja. Egy dolgot ne felejtsünk el. A hűtlen fél sokszor nem jókedvében cselekszik helytelenül, gyakran boldogtalanabbak, mint azok, akiket átvernek. Ettől még megsajnálni azért nem kell őket.

Ajánlott cikkek