nő

6 dolog, ami nem létezhetne nők nélkül

Soha nem találnánk jobb alkamat, hogy bemutassuk nektek, melyek azok a dolgok, amik nem létezhetnének NŐK nélkül, mint a nemzetközi nőnap. Szóval most ez következik, nők akik olyan csodálatos dolgokat adtak a világnak, mint... 

Sör

Létezik ennél pasisabb alkoholos ital? Hm... talán, de a sör mindenképpen ott van a top 3 férfiak által leginkább kedvelt nedüben. Kevesen tudják, de Jane Peyton történész kutatása szerint az első sörfőzők nők voltak, hosszú időn keresztül kizárólag ők állították elő. 

Objektum doboz

WiFi

A WiFi nem jöhetett volna létre Hedy Lamarr, színésznő nélkül, aki annyira unatkozott Hollywoodban hogy, tudományos kísérleteket ütötte el az időt. A második világháború idején a szövetségesek segítésére irányuló erőfeszítésében Hedy bemutatott az amerikai haditengerészetnek egy széles spektrumú rádiót, amelyet a mai WiFi előfutárának tekintenek.

Objektum doboz

Hajkefe

Ez talán nem annyira meglepő, hiszen hajkefére általában a nőknek van szüksége. Azt pontosan nem tudjuk, ki találta fel az első hajkefét, de Lyda Newman, egy színesbőrű asszony Manhattanből szabadlmazatta előszőr a szintetikus sörték használatát.

Objektum doboz

Monopoly

Elizabeth "Lizzie" Magie 1903-ban szabadalmaztatta a játék első verzióját, de 30 évvel később Charles Darrow Magie ötletét vette alapul, hogy megalkotta azt a Monopoly-t, amelyet ma ismerünk. 

Objektum doboz

Harry Potter

Kommentár nélkül! 

Objektum doboz

Böngésző

A világ első számítógépes programozója egy Ada Lovelace nevű nő volt, és sokkal vagányabb volt, mint gondolnátok. Az angol matematikus és írónő, főként arról volt ismert, hogy leírást készített a Charles Babbage által tervezett első mechanikai számítógéphez, az analitikai számolóműhöz. 

Objektum doboz

Szívesen olvasnátok még nők által feltalált dolgokról? Kattintsatok ide!