Egyéb kategória

Így fogyj le észrevétlenül 10 kilót, ha nincs időd konditerembe menni

Úgy érzed nincs időd arra, hogy több órát tölts a konditerembe járással, tornázással, életmódváltással? Ezzel a pár egyszerű tippel észre sem fogod venni, hogy valamit másképp csinálsz, mégis lesz eredménye!

vous - 2022.03.09.
Így fogyj le észrevétlenül 10 kilót, ha nincs időd konditerembe menni

Lépcsőzz lift helyett

A harmadikon laksz? A másodikon van az irodád? Ahelyett, hogy a liftben tömörülnél másokkal, irány a lépcső. Ha lehet, hagyd ki a mozgólépcsőt is. Nem telik sokkal több időbe lépcsőzni, és ha betartod, hogy minden nap így teszel, akkor teljesen észrevétlenül fogsz elvégezni rengeteg testmozgást. Reggel kilenckor lépcsőzés a harmadikra, és máris olyan, mintha megejtettél volna egy kis edzést munka előtt.

Legyen a kanapéd kajamentes zóna

Egy fárasztó nap után elképesztően jó érzés tud lenni végre letenni a fenekedet a kényelmes kanapéra, bekapcsolni a Netflixet, és enni egy jót, főleg, ha olyan elfoglalt napod volt, hogy ebédelni sem volt időd. Sajnos arra kell kérnünk, hagyj fel ezzel a szokással, ha ugyanis a kanapén eszel, nagyon könnyen elszalad a ló, és észre sem veszed, mennyi ételt fogyasztasz. Ülj asztalhoz, és sokkal jobban fel fog tűnni, ha már tele vagy.

Ne csak a mérlegre fókuszálj

Ahelyett, hogy kényszeresen méregeted magat a mérlegen, koncentrálj inkább arra, hogy hogyan is érzed magad. Ha már kezd kijönni rajtad a tavaszi fáradtság, itt az ideje a finomított, barna színű ételeket színes zöldségekre cserélni. Hamar meglátod, hogy jobb lesz a közérzeted, több lesz az energiád és nem utolsó sorban le is fogysz majd valamennyit.

étel

Ennek az egyetlen szokásnak a megváltoztatásával több deka cukrot hagyhatsz ki az étrendedből hetente.
Forrás:
Pexels

Keress egészséges helyettesítőket a kedvenceidre

Bár minden egészséges, ha mértékkel fogyasztod, ha minden nap fánkot kívánsz, akkor valószínűleg jó ötlet lehet valami hasonlót találni, ami nem annyira cukros és zsíros, de mégis kielégíti az igényeidet. Rendelős pizza helyett feltehetően jobban jársz, ha elkészíted a sajátodat, és a cukrot is érdemes elkerülni, főleg ha azt érzed, nem bírsz meglenni nélküle.

Figyelj oda, mikor vagy éhes

Ha nem vagy éhes, ne egyél. Egyszerűen hangzik, de annál nehezebb. Reggeli után pár órával, munka közben elfog a vágy, hogy nassolnál valamit? Fontos, hogy többször együnk keveset, de ha nem okosan csináljuk, rengeteg felesleges kalóriát vihetünk be. Jobb ha megvárod, mikor vagy tényleg éhes, és megtanulsz odafigyelni, hogy mit is akar a szervezeted valójában.

Hagyd ki a cukrot a kávéból

Három cukorral és tejjel iszod a kávét? Finomnak finom, de ennek az egyetlen szokásnak a megváltoztatásával több deka cukrot hagyhatsz ki az étrendedből hetente. Ugyanez igaz a cukros üdítőkre és más italokra. Ha vizet fogyasztasz helyettük, azt nagyon meghálálja majd a szervezeted.

Ajánlott cikkek