Egyéb kategória

Színterápia – avagy nem mindegy, mit viselsz

Te is szoktál hosszú percekig a ruhásszekrény előtt állni és gondolkozni, mit vegyél fel? Sok esetben rengeteg ruha közül sem tudjuk kiválasztani a megfelelő viseletet. Általában azt gondoljuk, hogy a hangulatunk és az aznapi kedvünk befolyásolja a választást. Ez is igaz, de az állítás fordítva is helytálló. A viselt ruha hatással lehet a hangulatunkra és a teljesítményünkre is – írja anonim olvasónk, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban az ő cikkét olvashatjátok.

vous - 2022.03.31.
Színterápia – avagy nem mindegy, mit viselsz

A színterápiáról már az ókori görögök, rómaiak és egyiptomiak is készítettek feljegyzéseket. A különböző keleti gyógymódok és a természetgyógyászat pedig alkalmazza is a színterápiát színes üvegekbe töltött folyadékkal vagy színterápiás lámpákkal, de ruháink színe is része a folyamatnak.

A színek különböző rezgésekkel bírnak és különböző kémiai reakciókat válthatnak ki a testünkben, ezért érdemes odafigyelnünk, milyen színeket viselünk.

A kék szín nyugalmas és hűsítő hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Ezzel szemben melegítő hatású színek a narancssárga, amely növeli az energiaszintet – és egyébként intim energiákat is ébreszthet -, a piros vagy vörös, amely kifejezetten jó hatással van a vérre és serkenti a keringést. Hőt kelthet a testben, és segít fenntartani a bőr színét.

Ruha színek nő

A viselt ruha hatással lehet a hangulatunkra és a teljesítményünkre is.
Forrás:
Canva

A lila szín könnyűvé teszi a testet, a zöld pedig felfrissít, de ugyanakkor nyugtató hatással is van ránk. Sok vallás is használja a zöld színt a lelki nyugalom szimbólumaként. A fehér általában a tisztaságot és az ártatlanságot jelenti, de a keleti vallásokban a gyász színeként is alkalmazzák. Nálunk a fekete a gyász színe. Ez egyben a befelé fordulás jelképe is.

Ezeket az alapvetően logikus jellemzőket is figyelembe véve, talán könnyebben kiválaszthatjuk az éppen aktuális alkalomhoz megfelelő öltözéket.

(Felhasznált irodalom: Dr. Vasant Lad – Ájurvéda az öngyógyítás tudománya)

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek