Egyéb kategória

A tudomány válaszol: ez a legjobb életkor a gyerekvállalásra

Egy bizonyos kor után szinte minden nő folyamatosan megkapja a sürgető kérdést: na, és mikor jön a baba? Most azonban a tudomány azt állítja, semmi okunk a sietségre.

vous - 2022.03.18.
A tudomány válaszol: ez a legjobb életkor a gyerekvállalásra

Először még csak a szülők kezdik feszegetni az unokakérdést, aztán az esküvő után már szinte minden rokont és ismerőst egyetlen dolog foglalkoztat: mikor érkezik a baba. Most azonban a tudomány is megerősítette, hogy felesleges kapkodni. Sőt, egy tanulmány szerint a legjobb, ha 35 éves kor után szülünk – írja a Your Tango.

anyák kontra szoptatási nehézségek

„Soha nem akarok gyereket” – egy nő őszinte vallomása

A gyermekvállalás genetikánkba kódolt ösztönünk, ami az emberiség fennmaradásának az eszköze. Mindemellett pedig egy olyan csodálatos, életeket áthidaló kapcsolat, ami megmagyarázhatatlan szoros kötelékeket teremt és tart össze. Ám mégis van olyan – igen, nő is! –, aki erre nem vágyik, és ezzel sincs semmi baj, hiszen mindannyian mások vagyunk.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el!

A kaliforniai egyetem kutatói szerint ugyanis a legjobb, ha egy nő 35 éves kora után szül, mert ez javítja az anya mentális képességeit. A kutatók 830 posztmenopauzás nő vizuális észlelését, verbális memóriáját és koncentrációját figyelték meg. Az eredményekből kiderült, hogy azok a nők, akik 24 éves koruk után szülték az első babájukat, jobban teljesítettek, mint azok, akik fiatalabb korukban szültek. Azoknak a nőknek pedig, akik utolsó babájukat 35 éves koruk felett szülték, jobb volt a verbális memóriájuk, mint a többi anyukának.

Ennek egyébként a terhesség alatti hormonváltozás áll a hátterében. És igen, ez azt jelenti, hogy várandósság során megerősödnek bizonyos képességeink. 

Várandós nő = szuperképességekkel bírő nő

A lényeg viszont az, hogy ne engedjétek, hogy mások mondják meg, mikor van itt az ideje a gyerekvállalásnak, ne hagyjátok, hogy sürgessenek titeket. A baba akkor jön, amikor jönnie kell. Amikor úgy érzitek, készen álltok életetek legszebb és egyben legnehezebb feladatára: anyának lenni.

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek