Egyéb kategória

Keserédes zongoraszó a lebombázott házban – így búcsúzott Irina Maniukina

A helyszín Ukrajna, egy család szeretett otthona, ami a háború következtében romokban hever. A szétbombázott épületben egy zongora áll, amin egy nő játssza utolsó dallamát.

vous - 2022.03.18.
Keserédes zongoraszó a lebombázott házban – így búcsúzott Irina Maniukina

A TikTokon jelent meg egy videó, amelyben egy nő zongorajátékát hallhatjuk a lebombázott házukban, búcsút intve annak.

Objektum doboz

A felvételen egy 48 éves nő, Irina Maniukina látható, aki Bila Tserkvában lévő otthonuktól búcsúzott. A zongoraművésznő gyermekeivel együtt volt kénytelen elhagyni szeretett városukat, miután az oroszok lebombázták – írja a Daily Mail.

Habár játéka gyönyörű és zseniális, a szívünk belesajdul a fájdalomba, amit az egykori családi fészek láttán érzünk. Egy élet munkája, romokban. A lakhatatlanná vált ház látványa, a keserédes zongoraszó elszorítja az ember torkát, és keresi a megfelelő szavakat egy ilyen jelenetre. Az emberek egyként szólalnak fel a szívszaggató videó alatt, és kívánnak erőt, békét Ukrajnának. A zongorajátékot dicsérik, a családot sajnálják. Az empátia most erősebb, mint valaha:

A gyerekjáték mögötte…ez több, mint szívszorító. Köszönöm, hogy megosztottad.

Könnyekben törtem ki. Egyszerre gyönyörű és szívszaggató!

A megsemmisülés után…a zene és a remény túléli.

Úgy érzem, mintha egy második világháborús jelenetet látnék, nem pedig 2022-ben élnénk. Imádkozom Ukrajnáért.

A felvétel láttán nagyon sokaknak eszébe jutott egy filmbeli jelenet, ami hasonló érzéseket keltett bennük. Ez pedig Roman Polański A zongorista című filmjének egyik legmeghatóbb jelenete:

Objektum doboz

A képsorok közötti érzelmek hasonlósága vitathatatlan. Akik látták a filmet, vagy akik, hallották az ukrajnai zongoraművésznő búcsúzóját valószínűleg könnyekkel küzdve kérik a békét a világban.

Ajánlott cikkek