Egyéb kategória

Erényöv, megkötözés, eltérő igények – így nem válik a kéjes fantázia rémálommá

Mit szólnátok hozzá, ha a pasitok hazaállítana egy erényövvel, és azt mondaná, hogy alázzátok meg őt, csak mert erre indul be? Nos, lehet, meghökkennétek, lehet, kapva kapnátok az alkalmon. Ki tudja? Mindenesetre itt egy tanulságos történet arra, hogyan ne váljon a vadító álom rémálommá.

vous - 2022.03.27.
Erényöv, megkötözés, eltérő igények – így nem válik a kéjes fantázia rémálommá

A Women'sHealth egy konkrét példát hozott. A 30 éves Isabella a válása után egy fiatal, szenvedélyes zenésszel keveredett kapcsolatba. Hamarosan egy olyan intim kéréssel találta szembe magát, amit egyedül nem tudott hirtelen megoldani, ekkor fordult szakértőhöz tanácsért.

férfi

Nem A szürke ötven árnyalata az igazi vadulás, sőt! – Minden, amit a dominálásról és behódolásról nem mertetek megkérdezni

Nincs olyan ember, aki ne kapná fel a fejét, ha kötözős mókáról van szó: a alá-fölé rendeltség vonalról a többség pedig rögtön A szürke ötven árnyalatára asszociál. Gondoltátok volna, hogy közben meg épp E. L. James műve az, ami egy sor tévhitet terjesztett el az intim játékról, amelyeket ideje eloszlatnunk? Végre tabuk nélkül.

Párja ugyanis azt szerette volna, ha Isabella kerül domináns szerepbe, amiben szerepet kapott a bilincs és a férfi erényöv is. Isabellától nem álltak távol az elfajult hancúrozás mozzanatai, és tetszett is neki, hogy a férfi ennyire bevonja őt az intim antáziáiba, részt is vett benne, ám nem élvezte igazán, inkább tárgyiasítva érezte magát az egész szerepjáték alatt. Ez pedig, ugyebár, nem tesz annyira jót a párkapcsolatnak sem.

A szakértő szerint nincs két ember ugyanolyan igényekkel, így az is egy folyamat, míg összehangolódunk intim téren. Meglepő, de az erényöv, illetve az a fantázia, hogy lent nem történhet semmi, elég gyakori. És noha a terapeutáktól ilyen jellegű problémáknál előfordulhat, hogy tanácsolják is ezt a megoldást, azért meg kell érteni Isabella reakcióit is erre a helyzetre.

csok

A szakértő szerint nincs két ember ugyanolyan igényekkel, így az is egy folyamat, míg összehangolódunk intim téren.
Forrás:
Canva.com

A szakértő nem mondta meg Isabellának, hogy mit tegyen, helyette kérdéseket tett fel neki, amiket kért, hogy alaposan gondoljon át. Olyanokat, minthogy:

  • Mit jelent számomra az együttlét?
  • Mit akarok érezni közben?
  • Hogyan tudom használni az együttlétet ahhoz, hogy nőnek érezzem magam?
  • Hogyan tudom kifejezni magam a z ágyban?
  • Mire vágyok? Több kalandra? Félelemre? Több partnerre?
  • Mi fér bele nekem egy aktusba?

Sok-sok ilyen kérdést kell megválaszolni ahhoz, hogy eljussunk a tudatos vágyakhoz, és hogy ha ilyen váratlan helyzetbe kerülünk, akkor tudjuk jól átgondolni, hogyan oldhatjuk meg az előálló problémát. Mert ez az, hiszen nem mindannyiunknak ugyanazok a fantáziái.

lábak

Hancúrozás a párkapcsolatban – puhatoljátok ki, nálatok hol vannak a határok

A kívánósság egyedi, személyre szabott dolog. Mindenkinek van egy vérmérséklete, van, akinek heti kétszer van kedve huncutkodni, van, akinek pont elég havi egyszer összegyűrni a lepedőt, de akkor aztán tisztességesen teszi. Sőt, ez a kívánósság folyton változik, ha stresszes időszak van, ha trauma ér, vagy ha szimplán csak úgy gondolja a szervezetetek, hogy neki most a heti kettőtől jobb a kétheti légyott. De mi van akkor, ha nagyon eltérőek az igényeink? Ebben a cikkben kiderül!

Hogyan oldjuk meg ezt a problémát?

  • Először is tudatosítsátok, hogy rendben van, hogy eltérőek az igényeitek. Ez normális. 
  • Másodszor, kérdezzétek meg, mit jelent számára ez a fantázia, miért fontos, miért szeretné. Ne higgyétek, hogy tudjátok a választ magatoktól.
  • Ne ítélkezzetek, bármennyire is csábítónak tűnik, mert azzal csak rontjátok a párkapcsolat esélyet. Legyetek elfogadóak és megértőek. A másik semmivel sem rosszabb nálatok vagy másnál, csak mert furcsa fantáziái vannak.
  • Legyetek őszinték! Ne hazudjatok, csak azért, hogy elkerüljétek a konfliktust!
  • Ezután lehet beszélgetni a szabályokról, határokról, hogy mi fér nektek bele.

Nyilván lesznek súrlódások, egyet nem értések, de a humor és a nyitottság sokat segít. Isabell végül szakított a párjával, mert úgy érezte, mással jobb, teljesebb intim kapcsolatot tudna élni.

Ez is egy döntés. A maradás is az.

Ajánlott cikkek