Egyéb kategória

A férfiak képtelenek a hűségre? A nők sem jobbak náluk…

Az emberiség valóban alkalmatlan a monogámiára? Lehet, hogy te sem vagy olyan hűséges, mint hitted?

vous - 2022.04.01.
A férfiak képtelenek a hűségre? A nők sem jobbak náluk…

Vannak, akik úgy vélekednek, hogy az emberi faj nem monogám, nincs örök hűség. De nem mindegy milyen hűségről beszélünk! Valaki lehet, hogy a családja felé és érzelmileg is lojális, de egy párkapcsolatban már nem tudja kordában tartani az intim vágyát mások iránt.

Több érdekes kérdést is felvetett ezt a gondolatmenet. A monogámiát és örök hűséget úgy tekintjük, hogy egész életünkben egy emberrel vagyunk, akihez mind fizikálisan és érzelmileg is hűek maradunk? Mert így valóban igen kicsi a valószínűsége. Mármint, ez két emberen múlik: ha az egyik fél hoppon marad, de kitartóan várná a másik visszatérését, testét és érzelmeit feláldozva a reménynek… hát, nagyon sok magányos és szomorú ember lenne. Néha muszáj tovább lépni.

Nehéz az érzéseket kontrollálni, egy fellángolás vagy szerelembe esés ellen nehéz mit tenni.

Nehéz az érzéseket kontrollálni, egy fellángolás vagy szerelembe esés ellen nehéz mit tenni.
Forrás:
Pexels

A reálisabb, hogy életünk adott szakaszában egy emberrel vagyunk kapcsolatban, és amíg annak a kapcsolatnak nem szakad vége, addig az a bizonyos félszemű kobra a helyén marad, hovatovább vendég kígyók sincsenek a hölgyek fészkében. Az örök hűség, pedig úgy tud létrejönni, hogy ennek a párkapcsolatnak a halál vet véget, nem pedig egy könnyes búcsúzás vagy kiadós ordibálás.

Érzelmi hűség

Az érzelmi hűségre képesek férfiak és nők is egyaránt hosszútávon. Azonban mit ér az az érzelmi hűség, ahol belefér, ha mellette félredug a párunk? Azért ne siessünk ennyire előre a szaftosabb részekhez, inkább vizsgáljuk meg, hogy mikortól számít már érzelmi megcsalásnak a dolog! Lehet te magad is elkövetted már párszor!

Nehéz az érzéseket kontrollálni, egy fellángolás vagy szerelembe esés ellen nehéz mit tenni. Néha csak olaj a tűzre, ha valaki nagyon kapálózni kezd, hogy ne érezzen többet a másik iránt. Vegyük sorra a gyanús jeleket, amelyek érzelmi félrekacsintásra utalnak! (Megjegyeznénk, ezekből nagyon könnyen tud valós fizikai félrelépés is kialakulni.)

Fantáziálgatás

Nem csak pár kósza tisztességtelen gondolatra utalunk, amikor elgondolkozol, vajon mire képes a másik a paplan alatt! Régen rossz, ha elkalandozol, milyen is lenne vele párkapcsolatban lenni, közös programokat csinálni. Arról már ne is beszéljünk, ha odáig fajult a helyzet, hogy a közös gyerekek szemszínén filozofálgatsz!

kihívó lány

Izgulsz, ha találkoztok? Felvillanyoz a közelsége? Több időt töltenél vele, mint illene?
Forrás:
Unplash

Előtérbe helyezed a párod elé

Ha valami fontos dolog történik, akkor neki előbb újságolod el, mint a párodnak? Vele szívesebben osztod meg a gondjaidat, félelmeidet, örömödet? Nem azt mondjuk, van, amit sokan csak a legjobb barátjuknak mesélnek el, de ha mindig háttérbe szorul a párod, és esetleg be is jön picit az illető, akinek szívesebben mesélsz… Szóval érted mi a gond.

Izgatottság

Izgulsz, ha találkoztok? Felvillanyoz a közelsége? Több időt töltenél vele, mint illene? Mellette közel sem találod annyira érdekesnek már a párodat? Kár folytatni a sort.

Fizikai hűség

Itt jön az igazi feketeleves! Sokak szerint ilyesmire a férfiak képtelenek, hiszen biológiailag arra vannak „programozva”, hogy szórják a magvaikat szét a világban. Ez van, bele kell törődni, hogy a kígyó az arra tekereg, amerre lát a fél szemével. Pedig mind a nők és a férfiak terén is van pro és kontra példa. Az, hogy a férfiak képtelenek a hűségre, olyan általánosítás, mintha azt mondanánk, hogy a nők képtelenek nem pletykálni. Gyakori, de azért nem mindenki ilyen. Nézzük a klasszikus megcsalás szintjeit!

Taperolás

Meglepően sok ember nézi el, de azért nem kellemes látni, ha más pasi karját simogatja az asszony, vagy a kedves urak kedélyesen rácsapnak egy másik hölgy tomporára!

Csókolózás

Elég necces már, néha több érzelem is szorulhat egy vad csókba, amit nem hagynak intim együttlétté kibontakozni a józanész miatt, mint amit egy jelentéktelen gyors döngölés közben éreznének. De még ezt is viszonylag könnyebben elnézik a partnerek. „Hiszen csak egy csók volt, semmi több!”

felizgult nő

A megcsalás non plus ultrája, ha nemcsak egyszerű testi vágyból, hanem érzelmek miatt történik meg a félrelépés.
Forrás:
Pexels

Lenti örömök

Döbbenetes, de még ezt is könnyebben lenyelik… Izé, megbocsátják, ha csak letérdelt valami rosszéletű perszóna a férfi elé. Az urak már nem ilyen elnézőek, ha a nőstényük rossz pélóra bukott rá a buli hevében, vagy terpesztett be egy lelkes… hagyjuk is. Megint csak ezek a fránya nemi diszkriminációk.

Együttlét

A megcsalás non plus ultrája, aminél már csak az rosszabb, ha nemcsak egyszerű testi vágyból, hanem érzelmek miatt történik meg. Kár ragozni, de van, aki ezt is megbocsátja. (Azt most kihagynánk, hogy bizonyos elméletek szerint különbség van, hogy melyik bejáratnál történt meg a hűtlenség. Igazából, ezen a szinten már tök mindegy.)

Hogy melyik a rosszabb, amikor érzelmileg, vagy ha fizikailag csal meg a párunk, nehéz kérdés. Abban egyetérthetünk, az a legborzalmasabb, amikor egyszerre mind a kettő módon árult el a szerelmünk.

Ajánlott cikkek