együttlét

„Összekócolják a bohóc haját!” – országok virágnyelvei a hancúrozásra

„Bezavarják a macit a málnásba!” – használjuk mi, magyarok akkor, ha virágnyelven beszélünk a huncutkodásról. De ne gondoljátok, hogy csak Magyarországon léteznek ilyen szépítő megfogalmazások az aktusra. Egy infografika most összegyűjtötte a világ kevésbé direkt mondatait az együttlétre.

Kíváncsiak vagytok, hogy mit csinálnak az ausztrálok, a németek, a brazilok vagy más nemzetek az ágyban? A Walurinal humoros infografikájából kiderül. Az képen összegyűjtötték a leggyakoribb eufemizmusokat a hancúrozásról a világ minden tájáról! 

A mi kedvencünk a 

Kiürítik a tűzoltókészüléket!

– Dániából, valamint a grönlandi

Lámpaoltási ceremónia!

De az Összekócolják a bohóc haját és az Átugorják a kerítést szintén toplistás lett.

Forrás:
Walurinal

ko-kovon-nem-marad-ezektol-a-nepdaloktol-illetve-azok-rejtett-jelenteseitol-mojzes-nora1

Kő, kövön nem marad ezektől a népdaloktól – illetve azok rejtett jelentéseitől

Volt már hogy egy családi vagy rajzfilm közepette feleszméltetek, hogy egyes mondatok vagy történések mennyire kétértelműek? Nem véletlen, hiszen a felnőtteknek – akik elviszik csemetéjüket egy mesére – legalább annyira élveznie kell a filmet, mint magának a gyerkőcnek. Így alakulhattak ki anno a gyerekdalok is, melyekben annyi rejtett utalás van az együttlétre, ami még felnőtt fejjel, minket is meglepett, az apró termetűek ebből persze mit sem fognak. Hogy ez hogyan lehetséges? Annyit már most elárulok, hogy a népdalok a ludasak az ügyben, na meg persze a huncut felnőttek!