Egyéb kategória

Folyik az orrotok? Egyszerű megfázásnak is tűnhet a hidegallergia

Szinte alig él olyan ember a földön, aki semmire ne lenne allergiás, én például a szúnyogcsípésre, így ha megcsíp egy szúnyog, vörös duzzanat alakul ki a csípés körül. De gondolnátok, hogy a hidegre is allergiásak lehetünk? Ráadásul a tüneteit könnyű összetéveszteni a megfázáséival.

vous - 2022.04.05.
Folyik az orrotok? Egyszerű megfázásnak is tűnhet a hidegallergia

Ahogy elkezd csökkenni a hőmérséklet, jönnek a nagy téli fagyok, és megtelnek a orvosi rendelők köhögő betegekkel. A hideg időjárás súlyosbíthatja az asztmát, az ízületi gyulladásokat és az érrendszeri panaszokat, de sokszor olyan tüneteket is tapasztalhatunk magunkon, amelyeket nem lehet egy betegséghez kötni, vagy éppen egy olyan ismeretlen megbetegedéshez kapcsolódnak, amit nem is igazán értünk.

Objektum doboz

Az olyan tünetek, mint a kiütések, duzzanatok, tüsszögés, könnyező szemek, szédülés, fejfájás és persze az állandóan folyó orr nem feltétlenül megfázásra utalnak, hanem arra, hogy allergiásak vagytok a hidegre. Bár elég ritka, de tényleg valós jelenség, így más allergiákhoz hasonlóan a hidegnél is azonos reakciók észlelhetőek. A legtöbb allergia esetében egy egyszerű teszttel megtudható, hogy ki allergiás mondjuk a macskákra, az uborkára vagy akár a gombára, de a hidegnél ezt nem tehetjük meg. Talán sokkal többen is szenvedhetnek ettől a jelenségtől, mint gondolnánk.

Ajánlott cikkek