Egyéb kategória

„Jól vagyok” – (Hajnali nemalvós egyperces a látszat csevegésekről)

Összefutunk a parkolóban. “Á, szia! Hogy vagytok?” “Jól. “Utálom ezt a kérdést. Annyira semmitmondó. Annyira személy és jellegtelen. Persze én is ugyanezt a kérdést teszem fel – írja Rózsa, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Tóth Rózsa cikkét olvashatjátok.

vous - 2022.04.06.
„Jól vagyok” – (Hajnali nemalvós egyperces a látszat csevegésekről)

Megtanultam, hogy a How are you-ra a How are you a válasz. Vajon ő is arra gondol, amire én? Szeretné elmondani ő is? Ez nem derül ki, mert nincs idő rá. Nincs idő elmondani. Nincs idő elmélyülni. (Tényleg idő nincs rá?) Ezzel nyugtatom magam, inkább bele sem kezdek. Az rosszabb lenne, ha arra gondolnék, hogy nem érdekli.

Jó lenne beszélni róla. Hogy nem vagyok jól.

Szeretném elmondani, hogy mi történt velem, velünk, a gondolatokat, amelyek foglalkoztatnak, az érzések, a kétségek, amelyek bennem dolgoznak. Még nem tudom megfogalmazni. De itt van bennem. Igen, vannak jelei. Ideges vagyok. Türelmetlen. Nem tudom elengedni magam. Nem tudok kikapcsolódni. Zavar. Érzem, a  testem is érzi. Komolytalannak tűnő betegségek, amelyekkel az ember nem marad otthon, letepernek, pont annyira vannak jelen, hogy a mindennapi diszkomfort érzésemet biztosítsák, hogy ne érezzem jól magam.

Belenézek a tükörbe, és én látom. Te nem látod? 

A ráncaim mélyülnek, a jobb, de rosszabb szemem megint piros, és állandóan odanyúlnék. Könnyezik, rámondom, hogy csak a széltől, vagy az álmosságtól, de érzem, hogy nem, többről van szó. Érzem, hogy ez csak az előjáték, tudom is mi, de még csak a sötét felhők gyülekeznek, a vihar még nem kezdődött el. De eljön az is.

Ne aggódj a jövő miatt! Gondolkozz pozitívan! Ez jön szembe velem mindenhol. De nem tudok nem aggódni. Azt hogyan kell? Megmutatod?

Ja, nem is jutunk el odáig a beszélgetésben, elvégre azt mondtam, hogy jól vagyok. 

Ha kíváncsi vagy vendégszerzőnk korábbi cikkeire, akkor olvasd el az Azt hittem több időm lesz – Harmadik kemoterápiám története, a Köhögjön kérem a telefonba! , a Magda, a Szabó – A szerelmes nő és az Anyai látómező – Orrfolyás vagy sem? című írásait is!

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek