Egyéb kategória

Beteg a szemetek? Ilyen lelki problémák állhatnak a hátterében

A szem a lélek tükre – ebből pedig az is következik, hogy ha megbetegszik a szemünk, annak gyakran lelki problémák állhatnak a hátterében. Most összegyűjtöttem nektek, melyik szembetegség milyen problémára utalhat.

vous - 2022.04.07.
Beteg a szemetek? Ilyen lelki problémák állhatnak a hátterében

Eszterhai Katalin Akaratunk gyógyereje című könyvének olyan ételek, fűszerek, italok, gombák, zöldségek, gyümölcsök a főszereplői, amelyek valamilyen formában hozzájárulhatnak látásunk javításához, szemünk gyógyulásához, erősítik szervezetünk ellenállóképességét a betegségekkel szemben, melyek kifényesítik nemcsak a tekintetünket, de a lelkünket is.

Sokan ugyanis úgy tartják, hogy minden betegség mögött lelki okok bújnak meg. Ebből viszont az következik, hogy ha a lelki problémákat megoldjátok valahogy, akkor a betegségetek is elmúlhat. De hogy oldjuk meg ezeket például akkor, ha a szemünkben jelentkeznek?

Mivel a szem a lélek tükre, így az egészségi állapotunkról is nagyon sokat elárul – írja a webbeteg. Most összegyűjtöttem nektek azokat a gyakori szembetegségeket, melyek mögött komoly lelki gondok húzódhatnak.

1. Szemfájdalom

Ti is éreztétek már, hogy fáj a szemetek? Szúr, elfárad, elnehezedik. Ennek a hátterében állhat túlzott versengési vágy, szexuális félelem, megrendítő esemény átélése, lelki biztonság hiánya, céltalanság, bűntudat.

2. Árpa

Akinek már volt árpája, az tudja, hogy nagyon kellemetlen jelenség. Szúr, fáj, egyszerűen zavaró. Lelki oka lehet a boldogtalanság, szégyenérzet, fáradtság, félelem a megcsalástól, a közéleti szerepléstől.

Forrás:
pexels.com

3. Szem bevérzése

A csúnya szembevérzés mögött is meghúzódhatnak lelki problémák. Ilyen például a félelem az ismeretlentől, kétségbeesés, magányérzet, negatív jövőkép felállítása vagy az elfojtott akaratosság.

4. Szemhéjrángás

Ti is tapasztaltátok már, hogy egyszercsak elkezd rángatózni a szemhéjatok? Én már jó párszor és nagyon idegesítő. Hogy mi állhat a hátterében? Párkapcsolati problémák, szorongás, érzelmi biztonság elvesztése, érzelmi megrázkódtatás.

5. Szürkehályog

Igen, a szürkehályognak is lehetnek lelki okai. Ilyen például a szégyenérzet, titkolt félelmek, szorongás, lelki megrázkódtatás.

Ajánlott cikkek