Egyéb kategória

Apám új barátnője nem engedi, hogy gyászoljuk az elhunyt édesanyámat

Édesanyám 3 éve hunyt el mellrákban, csupán 61 éves volt. Édesapám azóta továbblépett, amivel nem is lenne baj, ha az új barátnője ne viselkedne úgy, mint egy elmebajos.

vous - 2022.04.12.
Apám új barátnője nem engedi, hogy gyászoljuk az elhunyt édesanyámat

Nagyon megviselt édesanyám halála. Az elején úgy éreztem, soha nem fogom túltenni magam rajta. Persze az idő enyhít a fájdalmon, de még mindig élénken előttem van az arca, a hangja, a tanácsai, nincs nap, hogy ne gondolnék rá.

Édesapám is megszenvedte, hogy anya elment, de próbált helytállni helyettem is. Másfél évvel később ismerkedett meg Erikával, akivel először csak baráti viszonyt ápoltak, ám később szerelem szövődött közöttük. Egy éve már együtt is laknak a régi családi házunkban. Örültem, hogy apa nincs egyedül, annak viszont már kevésbé, ahogy a nő kezelte a helyzetet.

A kitörölt múlt…

Egyik látogatásunk során észrevettem, hogy már nincsenek kint a régi családi képeink a falakon és a komódon. Egy sem. Amikor rákérdeztem, megdöbbenésemre Erika teljesen kiborult, hogy ugyan miért kellene apám volt feleségének az arcát néznie minden nap? Azt mondta, ez szerinte tiszteletlenség vele szemben, hogy én ezt elvárnám. Nagyon megharagudtam rá, elég csúnya vita kerekedett belőle, amibe apám is beszállt Erika oldalán. Egyszerűen nem értettem, hogyan képes őt védenie velem szemben, és miért viselkedik úgy, mintha ki akarnám fúrni a szerelmét a családból. Nekem nem azzal van bajom, hogy továbblépett, hanem azzal, hogy édesanyám emlékét semmibe nézi.

Forrás:
Canva.com

Ezután szintet lépett a történet

Szeretek képeket megosztani a közösségi oldalakon, így megemlékeztem édesanyám születésnapjáról, és arról a napról is, amikor eltávozott. Mindkettő után dühös telefonhívásokat kaptam édesapámtól, miszerint Erika sír, hogy ez mennyire fáj neki, és hogy én biztos azért csinálom, mert még mindig nem fogadtam el, hogy ő apával van. Ez odáig fajult mára, hogy letiltott a közösségi oldalakon, és nem is várnak látogatóba szívesen. Abba a házba, ahol felnőttem, amit a szüleim építettek fel…

Édesanyám után úgy érzem, apámat is elveszítettem

Nagyon fáj, amiért így viselkednek velem. Másrészről pedig borzalmasan dühít, hogy Erika személyes sértésnek veszi, ha nem szeretném, hogy édesanyám emléke elvesszen. Miért nem érti meg, hogy a gyászom nem ellene szól?

Sára történetét Novák Regina dolgozta fel.

Ajánlott cikkek