Egyéb kategória

„A húsvét nem csak a rettenetes kölnikről szól” – Okok, amiért imádjátok a húsvétot

Mennyivel egyszerűbb ünnep a karácsony, mint a húsvét, nem igaz? Ha nem vagyunk vallásosak, akkor is tudjuk, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. És a húsvét? A tavaszé? A nyulaké? A tojásoké? Vagy éppen a menekülésé? Mintha az utóbbi években mindenki lázadna a húsvét ellen. Van, aki kirándulással. Van, aki bezárkózással. Pedig szerintünk a húsvét lehet jó dolog.

vous - 2022.04.15.
„A húsvét nem csak a rettenetes kölnikről szól” – Okok, amiért imádjátok a húsvétot

De hogy ne maradjunk egyedül az érveinkkel, arra kértünk benneteket a VOUS Instagramján, írjátok meg, miért menő szerintetek a húsvét. Rengetegen írtatok, köszönjük! Úgy döntöttünk, a legjobb válaszokat közzé is tesszük.

„Én magát a húsvétot szeretem, a tavasz a kedvenc évszakom, gyerekként imádtam az elrejtett csokikat, tojásokat megkeresni, ma ugyanaz az öröm a húgomnak elrejteni az ajándékokat. Viszont a locsolkodástól irtózom, mert manapság csak a pénzre utaznak a fiúk, úgyhogy én inkább kimaradok ebből az egész ‘zöld erdőben jártam’ dologból…” – írta @anditrombitas. Mit is fűzhetnénk hozzá? Srácok, a pénz nem minden!

Persze, hogy menő a húsvét! Micsoda kérdés ez…

Hiszen ott a locsolkodás, ami kizárólag magyar szokás. Én a mai napig tűkön ülve várom a locsolóimat, jöjjenek azok kismotorral vagy járókerettel, legyenek 2 vagy 4 lábúak. A legnagyobb büszkeség, ha sok locsolója van egy lánynak Csupa jókedv ez a nap. És ha belegondolunk, Krisztus feltámadását ünnepeljük elsősorban. Visszatérni a halálból nem menő? A mi megváltásunkra! Ha ez nem az, akkor semmi sem” – írta @kurtosadria.

Forrás:
Hámori Zsófia

„Szerintem a húsvétolás jó! Én azt gondolom, hogy egyáltalán nem ciki a húsvét. Bár elfogadom, ha valaki nem szereti, vagy más programot választana a tojásfestés, locsolkodás, vendégvárás helyett, de én imádom. Szeretem a hagyományokat és azokat megtartani. Én távol élek Magyarországtól, és a hagyományok megtartása egyfajta biztonságot nyújt, különleges kapcsolatot ad. Eszembe juttatják a gyermekkorom, ami oly csodás volt, és bár messze vagyok, de mégis közel érezhetem magam az otthonomhoz.

Egy szelet otthon, egy szelet szeretet.

A másik érvem a húsvét mellett, hogy miért ne tartanánk meg? Miért is ne csinálnánk valami mást, mint a hétköznapokon? Legyen néha különleges napunk, öltöztessük színekbe az otthonunkat és élvezzük a varázsát” – írja szívhez szólóan @marcellakacser.

katolikus ünnep

„A megáldott pászkát mindig finomabbnak éreztem, mint mielőtt elvittük a misére” – Katolikus ünnepek egy modern lány emlékeiben

Ha a chat vagy az iMessage létezett volna 100-150 évvel ezelőtt, az ismerkedés első kérdése a „mizu?” helyett a „milyen vallású vagy?” lett volna. Manapság ez igazán viccesen hangzik, hiszen ezt nem igazán tartjuk fontosnak, mert ha még vasárnaponként el is megyünk a családdal a templomba, egy 21. századi fiatal nem őrzi az egyházi hagyományokat. Miért is tenné?

„A húsvéti reggeli nálunk hagyomány, és nagyon szeretem, hogy együtt eszik a család. A locsolkodás és tojásfestés valóban nem a kedvenceim, de évente egyszer kibírható. Szeretem, hogy sok ismerős meglátogat húsvét hétfőn, én pedig készülhetek. Szeretek vendégvárókat készíteni, és így ki tudom élni magam. A vendégek nem is maradnak sokáig, így olyan, mint egy rapid házibuli 😀 Nem amortizálnák le a lakást” – válaszolta kérdésünkre @vivien_sass.

A húsvét nem csak a rettenetes kölnikről szól.

Ez egy szuper alkalom arra, hogy összejöjjön a család, barátok, közeli ismerősök. Készülődünk, szuperfincsi sütikkel, különleges tavaszias finomságokkal, és együtt töltjük ezt a pár napot.” – írta meggyőzően @kit.ti.

„Dehogy ciki, sokkal jobb lenne, ha Pesten is lenne hagyománya például a locsolkodásnak és bulinak fognák fel, nem ‘gáz’ kötelező programnak a nagyinál… Ez is egy jó alkalom arra, hogy összejöjjön a család, sütni, főzni jókat, közösen tojást festeni…” – kaptuk a választ @grelivaa felhasználótól.

És ti mit gondoltok? Osszátok meg velünk minél többen!

Ajánlott cikkek