Egyéb kategória

5 fogápolási tipp a magabiztos csókért

Legyen szó puszilkodásról vagy szenvedélyes csókolózásról a fogak és a száj egészsége fontos élvezeti faktornak számít. Ha ön is szeretné magabiztosan csókra formálni száját, akkor fogadja meg az alábbi fogápolási tanácsokat!

vous - 2022.04.19.
5 fogápolási tipp a magabiztos csókért

Óvakodjon a kellemetlen lehelettől

A kellemetlen lehelet (szaknyelven „halitosis”) a szájban leledző baktériumok bűne, és ezeket a baktériumokat csak a száj rendszeres tisztításával lehet kordában tartani.

Hogy a baktériumokat alaposan eltávolíthassa szájából, a nyelve tisztaságára is oda kell figyelnie, illetve törődnie kell a fogak közötti tisztítással is. A kellemetlen lehelet ellen a szájvizek is segítséget nyújthatnak, azonban ezek nem helyettesítik a rendszeres és alapos fogmosást.

A száj frissességéhez elengedhetetlen a megfelelő nyáltermelés. A nyál segít megakadályozni a száj kiszáradását, és hogy a baktériumok még jobban elterjedjenek benne. A cukormentes rágógumi rágása serkenti a nyáltermelést, ami már önmagában segít a kellemetlen lehelet elkerülésében, ráadásul friss illatot is kölcsönözhet az ember szájának.

A maradandó kellemetlen lehelet súlyosabb problémák tünete is lehet – például a fogínygyulladásé. Ha rendszeresen tisztítja fogait, mégis kellemetlen leheletet tapasztal, akkor forduljon fogorvosához.

Ne osztozzon kedvesével a fogkefén

A nyálon keresztül számos veszélyes baktérium és vírus képes terjedni, az emberek 25%-a mégis bátran hajlandó megosztozni másokkal a fogkeféjén. A baktériumok akár napokig is életben maradhatnak a fogkefék szálai között, ezért nagyon fontos, hogy soha senkivel ne osztozzon fogkeféjén.

Minden nap kétszer mossa meg fogait, a második alkalommal közvetlenül lefekvés előtt. Továbbá nagyjából három havonta cserélje le fogkeféjét, vagy akár korábban is, ha a szálak kezdenek elkopni rajta.

Forrás:
Shutterstock.com

Használjon fluoridos termékeket

Amikor fogkrémet vagy szájvizet vásárol, válasszon az olyan termékek közül, amelyek fluoridot tartalmaznak. A fluorid egy fontos vegyület, amely segít megerősíteni a fogakat védő zománcréteget.

Hároméves kor felett az 1350-1500 ppm fluorid az ideális mennyiség, ami a legtöbb fogkrémben megtalálható. Amennyiben hajlamos a fogszuvasodásra, fogorvosa magasabb fluoridtartalmú fogkrémet is javasolhat.

Fehérítse fogait biztonságosan

A fehér fogak a magabiztosság kulcsai, főleg, ha egy csókról van szó, és talán már ön is elgondolkodott rajta, hogy megpróbálja kifehéríteni fogait.

A fogfehérítésről tudni kell, hogy kizárólag fogászati szakemberek végezhetik biztonságosan és eredményesen. Ne keressen otthoni megoldásokat az interneten és ne kozmetikusnál fehéríttesse a fogait. Ezek az opciók súlyos, visszafordíthatatlan károkat tehetnek a fogaiban.

Amennyiben fehéríteni szeretné fogait, mindenképpen fogorvosával konzultáljon erről, aki tudni fogja, hogy mi lenne a legmegfelelőbb eljárás az ön számára.

Forduljon fogorvosához

A rendszeres fogászati vizsgálatok segítenek elkerülni azokat a súlyos problémákat, amik a későbbiekben fájdalmas, költséges beavatkozásokat igényelhetnek. Még ha nem is tapasztal tüneteket, legalább fél évente jelentkezzen be egy alapos vizsgálatra fogorvosához, hogy még időben azonosítani és kezelni lehessen a kezdődő problémákat. Ha most keresi a tökéletes fogorvost, akkor válassza a Rosental Fogászatát Újbuda szívében, csodás környezetben. Fogászati szűrővizsgálatát ne halogassa tovább, kérjen időpontot rendelőjükbe most az alábbi linken: fogászat Buda!

Ajánlott cikkek