Egyéb kategória

5 módszer, hogy tökéletesen ellazulhass egy nehéz nap után

Végre vége a napnak! El sem hiszed, hiszen olyan gyorsan elröppent az idő, miközben ma is megváltottad a világot – vagy legalábbis igyekeztél. A végeredmény azonban ugyanaz: testileg is, lelkileg is elcsigázottnak, fáradtnak érzed magad a nap megpróbáltatásai után. Nemhogy kimozdulni, megmoccanni sincs kedved már, mégis levezetnéd valahogy a felgyülemlett stresszt? Ha még nem találtad ki, mi legyen a tökéletes otthoni relaxprogram, most adunk pár ötletet!

vous - 2022.04.22.
5 módszer, hogy tökéletesen ellazulhass egy nehéz nap után

Ha egész nap keményen dolgozol, akkor estére talán már másra sem vágysz, mint lezuhanyozni és ágyba bújni. De mi lenne, ha ez alkalommal igazán megadnád a módját a kényeztetésednek? Némi wellnesskellék segítségével már könnyedén otthonodba varázsolhatod a spa-élményt! Először is, a szokásos lámpa helyett adják most teamécsesek vagy illatgyertyák a világítást a kád körül. Miután megeresztetted a vizet a kádban, tegyél bele, amit csak szeretnél: fürdősóhoz vagy habfürdőhöz lenne inkább kedved?

Ha ezt eldöntötted, kapcsolj be egy nyugtató vagy éppen sejtelmes lejátszási listát, és merülj el a félhomályos wellnessélményben! Miután elkészültél, ne feledkezz el bőröd hidratálásáról sem – masszírozd be egész testeden kedvenc testápolódat! Ha mindezzel megvagy, már tényleg nem marad más, mint bebújni az ágyba: ez pedig miben is lehetne kényelmesebb, mint egy pihe-puha, női fürdőköntösben?

whitepress vous 13

whitepress vous 13
Forrás:
123rf.com

Szépítkezés felsőfokon

Egy jó, forró fürdő után – vagy előtte –, ha van kedved, még teljesebbé teheted a szépítkezés élményét. Régen volt már lakkozva a körmöd? A kedvenc árnyalatod csak rád vár a fiókban! Érdekel az az új smink, vagy kipróbálnád, mit tud az új hajvasalód? Kísérletezz bátran! A felsoroltak mindegyikét megteheted akár az ágyadban is (na jó, a hajvasaláshoz jobb, ha inkább elsétálsz a tükröd elé.)

Csak te, a kedvenc nasid és egy jó film

Ez a leginkább azoknak lehet hasznos tipp, akik nem a gép előtt ülnek egész nap. Ha egész nap rohannod, állnod kell vagy egy fontos feladatra koncentrálnod, a végén mi sem természetesebb, minthogy ki szeretnél kicsit szakadni a valóságból. Ma már ez csak egy gombnyomás: elég csak bekapcsolnod a Netflixet, és már el is repülhetsz a kedvenc sorozatod világába. 

Némi nassolnivalóval igazi moziélményt teremthetsz, anélkül, hogy ki kéne lépned otthonról!

Le az elektronikával!

Nehéz lenne tagadni, mennyire megterheli minden érzékszervünket ez a rohanó világ. Ezernyi helyről ömlik ránk az információ, sokszor egyszerre kellene felvennünk a telefont, válaszolni az e-mailekre és hatékonyan dolgozni… Így nem csoda, ha a nap végére úgy érezzük magunkat, mint akikből valami kiszívta az életerőt. Ha egy irodában vagy home office-ban dolgozol, és egy hosszú nap végén igazi, testi-lelki megnyugvásra vágysz, kapcsold ki a laptopodat és telefonodat!

Helyettük inkább válassz egyet a könyvekből vagy újságokból, amik már régóta porosodnak a polcodon: idegeid észrevétlenül fognak kisimulni a szokatlan nyugalomtól. A kedvenc forró italoddal még teljesebbé teheted az élményt.

Gyertyafényes nyugalom

Szerinted is az egyik legjobb levezetése a napnak, ha átmozgatod az izmaidat? A jógázásnál kellemesebben és megnyugtatóbban ezt kevés sport esetében teheted meg. Ha te is nagy híve vagy ennek a mozgásformának, jó, ha tudod: az illatgyertyák és/vagy –mécsesek nemcsak a kádban a legjobb barátaink! Az esti jógázást még hangulatosabbá, ezáltal lazítóbbá teheted, ha a halk zene mellé meggyújtasz néhány mécsest vagy párologtatsz egy kis citromfű/levendula olajat a diffúzorban.

Ajánlott cikkek