Mojzes Nóra Sztárok gyilkos szerepben - amiért nem gázsi, hanem börtön jár

Sztárok gyilkos szerepben – amiért vaskos gázsi és díjak helyett börtön jár(na)

Vannak hírességek, akik nem feltétlenül a kiváló eredményeikről és tehetségükről lettek világhírűek... Sokkal inkább botrányos életükről, vagy olyan tetteiktől, amikért jó pár év letöltendő járna. Drog, lopás, rablás és emberrablás, rongálás, és a legfőbb bűn, a gyilkosság is szerepel ezen a listán. Következzen most három sztár, akik – nagy valószínűséggel – eltették szerelmüket láb alól, és tettükért nem bűnhődtek egyáltalán vagy épp eleget.

Persze, mi itthon a székben ülve könnyen ítélkezünk, nem voltunk jelen egyik gyilkosságnál sem – hál' istennek – , ahogyan a tárgyalásokon sem. De a következő három esetben igen sok bizonyíték lett volna, amit ha nem másítanak meg, vagy idejében észrevesznek, és jóval körültekintőbben járnak el a szakértők, illetve a rend őrei, akkor talán mindannyiuk rács mögött ülne – még ma is.

Azt hiszitek, nehéz napotok van? Ha elolvassátok ezt a cikket, átértékelitek a helyzetet Winona Ryder

Azt hiszitek, nehéz napotok van? Ha elolvassátok ezt a cikket, átértékelitek a helyzetet

„Ha Britney túlélte 2007-et, te is túl leszel a mai napon – biztat viccesen a mém, ami az énekesnő elhíresült összeomlására utal. A sztár is ember – viszont mivel átlagon felüli magasságokba emelkedik, a világ élvezkedve nézi, ha elbukik. A celebek botrányai, kudarcai, nyilvános ballépései legalább annyira vonzzák a tömegeket – ha nem jobban –, mint a sikereik. Jöjjenek hát a sztárvilág legdurvább bekattanásai!

Aki ölt és rabolt

1994-ben az amerikai futballista feleségére, Nicole Brown Smithre és szeretőjére vérbe fagyva találtak rá egy kapualjban. A hidegvérrel elkövetett gyilkosságban a feleség viszonya már önmagában gyanúba keverte a férjet O. J.-t, de emellett persze egy rakás bizonyíték is a férfi ellen szólt. Találtak véres kesztyűt, aminek egyik párjára a futtballsztárnál, a másikra a gyilkosság helyszínén bukkantak rá, de megtalálták a férfi zokniját is, amin Nicole vére volt. A trükkös ügyvédeknek hála – merthogy jó sok volt belőlük – mégsem tudták rábizonyítani a gyilkosságot.

Nicole családja azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, már csak azért sem, mert jól ismerték O. J. természetét, aki sokszor volt erőszakos korábban is. A pert végül megnyerte a Smith család, így 33,5 millió dolláros kártérítést kellett, vagyis kellene fizetnie O. J.-nek – ez azonban állítólag még nem történt meg.

Forrás:
thesource.com

A futballsztárból színésszé celebbé vált Simpson ügye talán a legismertebb a sztárgyilkosok között, és bár példát statuálhatott volna vele a bíróság, az esküdtszék végül felmentette a vádak alól. Az évekig húzódó perről 2016-ban még sorozat is készült American Crime Story címmel, amit mindenkinek ajánlok, aki tisztábban szeretné látni – feltehetőleg –, mi is történhetett Nicole Brown Smithszel és szeretőjével, és hogy hogyan úszhatott meg egy ilyen gyilkosságot egy akkora celebritás, mint O. J. Simpson.

A nőgyilkos paralimpikon

Oscar Pistorius neve nem – csak – sportolói múltja, sokkal inkább barátnője meggyilkolása miatt vált ismertté. Reeva Steenkampet 2013. február 14-én, vagyis éppen Valentin-napon lőtte agyon „szerelme”.

Pistorius a tárgyalás alatt – amit szinte az egész világ figyelemmel kísért, csakúgy, mint korábban az O. J.-ügyet – végig ártatlannak vallotta magát, és azzal győzködte az esküdtszéket, hogy betörőnek nézte Reevát, csupán ezért húzta meg a ravaszt. De hiába, a sportolót végül szándékos emberölésért 6 év letöltendőre ítélték. Később a börtönben megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Hogy miért csak ennyit kapott a gyilkosságért? Mert olyan enyhítő körülményeket is figyelembe vettek, mint hogy a férfi nagyon sebezhető volt a protézise nélkül, és a lövések után mindent megtett, hogy megmentse a nőt, és a bíróság szerint megbánta tettét.

Lehet, hogy valóban így történt, de őszintén, szerintetek reális, hogy valaki négy lövést adjon le egy betörőre?

Forrás:
fansshare.com
 A kriminalisztika történetének egyik legismertebb megoldatlan rejtélye: a fekete dália gyilkosság

A kriminalisztika történetének egyik legismertebb megoldatlan rejtélye: a fekete dália gyilkosság

„A fekete dália gyilkosság sokáig izgatta a médiát: film, sorozat, újságcikkek tömkelege foglalkozott már a máig megoldatlan üggyel. Nem csoda, hiszen az elkövető horrorfilmbe illő, brutális kegyetlenséggel ölte meg az áldozatát, a mindössze 22 éves Elizabeth Shortot.

Két színész, egy jacht és egy halott színésznő

1981. november 29-én Robert Wagner felesége, Natalie Wood – aki állítólag rettegett a víztől –, egy közeli jó barátjuk, személyes nagy kedvencem, Christopher Walken, és Dennis Davern hajóskapitány kihajózott a Kaliforniai-öbölbe. Aznap a pár csúnyán összeveszett. Wagner féltékenységi jelenetet rendezett Walken miatt, és jó pár borosüveget is összetört. Ezek után Walken inkább nyugovóra tért, Natalie pedig sértődötten levonult a kabinjába. Amikor Wagner utánament, már nem találta feleségét. Egy nappal később Hollywood gyönyörű és sikeres színésznőjét, Natalie-t holtan találták a tengerben. Az igazságügyi szakértő alkoholos befolyásoltság alatt bekövetkezett fulladást jelölt meg a halál okaként. Natalie egyrészt nem tudott úszni, másrészt egy kisestélyiben kerülhetett a vízbe, aminek súlya már eleve a víz alá húzhatta.

Több találgatás is napfényre került, miszerint a nő lehet, hogy el akarta hagyni a hajót, de az is lehet, hogy a folyton a hajónak ütköző csónakokat akarta átvinni a túloldalra, és mivel ittas állapotban volt, könnyedén beeshetett a vízbe. Egy asszony állítólag egy közeli hajóról hallotta a nő segélykiáltását, ami 15 perc elteltével már nem volt hallható – hogy miért nem igyekezett akkor a segítségére, azt fel nem foghatom. Emellett azt sem, hogy a jacht utasai miért csak négy órával később értesítették a rendőrséget a nő eltűnéséről.

Forrás:
today.com

Natalie testvére, Lana még évekkel később is képtelen volt elfogadni, hogy baleset történt, így újra vizsgálatot indított az ügyben, hiszen Natalie testén dulakodásra utaló nyomokat is találtak, és az is gyanús, hogy Wagner miért nem kezdett a nő keresésébe azonnal. Davern a korábbi beszámolójához képest akkor már úgy nyilatkozott, Wagner nem hagyta, hogy az asszony keresésére induljanak, vagy legalább felkapcsolják a jelzőfényeket.

Robert Wagner tagadta a vádakat, miszerint köze lenne Natalie halálához, ennyi év távlatából pedig már semmit nem tudott rábizonyítani a rendőrség. Christopher Walken azóta sem nyilatkozott az ügyben.