Egyéb kategória

Élet alkoholmentesen – Avagy ezért éri meg szüneteltetni a piálást

Az emberek nagy átlaga huszonévesen, egyetemista, na meg pályakezdő korában, randik, új kapcsolatok és szakítások hálójában nem éppen kerüli el az éjszakázást, a bulikat, na meg az alkoholt. A társadalmunkban fiatal felnőttnek lenni valamiért abszolút összekapcsolódik a piálással, amivel nincs is feltétlen nagy gond, ha az ember ismeri a határait – na de miért érné meg egy időszakos böjt a sörös-boros-pálinkás estékből?

vous - 2022.04.25.
Élet alkoholmentesen – Avagy ezért éri meg szüneteltetni a piálást

Gyerekként mindannyian hallottunk már hegyi beszédeket, amelyek során a szüleink elmondták, hogy az alkoholizálás mennyire rossz a szervezetünknek, na meg kirabolnak-megerőszakolnak-megölnek minket, ha túlzottan kirúgunk a hámból, meg amúgy is minek, anélkül is lehet jól mulatni. A húszas éveinkre persze megtanultuk, mennyi az ilyen litániák igazságtartalma, na meg, hogy hányadik pohárka után érdemes befejezni, ha a saját ágyunkban akarunk kelni – minden cuccunkkal együtt. Nincs azzal baj, ha az ember lánya élvezi néha a spicces állapotot, pláne, ha kell az a kis plusz önbizalom az önfeledt beszélgetéshez, vagy tánchoz – pár hónapot kihagyni azonban jobban megéri, mint gondolnád!

Ittasan sok dolog elmondható az emberről, egy viszont biztosan nem, mégpedig, hogy megfontolt vásárló lenne.

Ittasan sok dolog elmondható az emberről, egy viszont biztosan nem, mégpedig, hogy megfontolt vásárló lenne.
Forrás:
Pexels

Csak semmi szorongás

Ha nem is hallottál még az angol „hangxiety” kifejezésről, ha iszol alkoholt, akkor minden bizonnyal átélted már. A találó szócska a „hangover”, azaz másnaposság, és az „anxiety”, azaz a szorongás szóból tevődik össze, így nem is szorul túlzott magyarázatra. Mindannyian keltünk már vasárnap délelőtt a testi nyomorúságon túl olyan szorongató érzéssel, amikor is az egész életünket megkérdőjeleztük: „Mennyire voltam ciki? Túl sok mindent elmeséltem? Vajon most utál mindenki, aki ott volt?” Nem is beszélve arról, amikor félve nyitod meg a telefonod, hogy vajon írtál-e valamelyik exednek. Az ilyen napok nemcsak szörnyen nyomasztóak, bizonyos ferde esték után akár egy kész hét is lehet belőlük, amelyek során felváltva gyűlölöd és szégyelled magad, na meg a koncentráció is nehezedre esik, azonban ki ne akarna néha vidám vasárnapokat is?

Több marad másra

Ittasan sok dolog elmondható az emberről, egy viszont biztosan nem, mégpedig, hogy megfontolt vásárló lenne. Persze, vegyél még egy kört, vedd meg a barátnőidét is, nézzetek be az összes belépős buliba, hajnali meki után pedig tuti nem vársz az éjszakai buszra, inkább hívsz egy taxit, másnap pedig legszívesebben sikítanál az egyenleged láttán. Persze semmi szemrehányás, mindenki túlköltekezi néha magát, na meg úgy is a te felelősséged orvosolni a bajt, néha azonban jót tesz kicsit szünetelni a partikat – vedd meg inkább a cipőt vagy kabátot, amit rég kinéztél, így legalább valami maradandót is kapsz a pénzedért.

Próbálj ki mást is

Fogadjunk, veled is megesett már, hogy hétfőn, mikor a kollegina, vagy a szaktárs megkérdezte, hogy mit csináltál a hétvégén, csak hebegtél-habogtál, hogy: „Hááát, találkoztam a csajokkal, meg ilyenek, tudod a szokásos.” Aztán arcon ütött a felismerés, hogy a szombati készülődés-alapozás-bulika trión kívül csak feküdtél, kaját rendeltél, vagy a TikTokot pörgetted a gyomorfájásoddal küzdve. Persze ezeknek a hétvégéknek is megvan az ideje, meg amúgy a bája is, mégis jó néha energetikusan ébredni vasárnap, sétálni egy nagyot, vagy elmenni enni jó társasággal (nem McReggelizni a hazavitt fiúkával).

Ne vesszen el a varázs

Hónapokon, vagy éveken keresztül hetente akár többször inni és bulizni egy idő után elkerülhetetlenül uncsi és monoton lesz – már rutinként tekintesz a péntek munka utáni borvásárlásra, vagy a kora esti sminkelésre. Az ilyen jellegű szórakozás azonban csak akkor jó, ha van némi varázsa, kicsit különleges, ez pedig akkor lehetséges, ha nincs minden héten – ezért néha megéri kihagyni, hogy aztán pár hónap után kipihent testtel, izgatottan és feltüzelve ülhess be valahova a csajokkal. Hidd el, ez igazán megéri a várakozás! 

Ajánlott cikkek