tarca

Vannak még csodák: négyszázezer forintot talált egy nő, visszaadta tulajdonosának

Nem szokatlan eset, hogy az ember találjon az utcán egy pénztárcát, benne valamennyi pénzzel. Azonban az már kevésbé gyakori, hogy a megtaláló felkutassa a jogos tulajdonost, főként, ha négyszázezer forint lapul a tárcában.

Todorovits Rea úgy döntött, hogy visszaszolgáltatja becsületesen a talált pénztárcát, a benne lévő összeggel. Parkolóhelyet keresve araszolt a VI. kerületi Dessewffy utcában, amikor megpillantotta a földön, két autó között heverő, szokatlan színű bukszát - írja a Blikk.

Hivatalos ügyet intézve jártam a környéken, amikor megláttam. Felvettem, zavarba ejtően sok pénz volt benne. Reménykedtem, hogy találok benne hivatalos iratot, amiből azonosítani tudom a tulajdonost, hogy visszajuttassam neki

 - kezdett bele a történetébe Rea, aki előtt egyből megjelent egy család egész élete, ugyanis a a pénz mellett három zálogcédulát, egy tartósan beteg státuszt igazoló utazási kártyát és egy kisfiú fotóját találta. A név alapján azonban nehéz volt megtalálni az illetőt, ezért a Pesten találtam nevű Facebook-csoportban kért segítséget Rea, hogy felkutassa a tulajdonost. Szerencsére a pénztárca gazdájának húga látta a kiírást, így hamarosan jelentkezett egy budapesti édesanya, akinek az életét mentette meg az elveszett összeg megtalálása.

Még aznap délután elvittem a tárcát Beatrixnak, mondanom se kell, rettentően őrült. Mire odaértem, már kisírta magát. A gyermekkel utazott, az autóból kiszállva ránthatta ki a tárcát, és amikor észrevette, sehol a pénz és a zálogcédulák, egyetlen pillanat alatt ébredt rá, hogy elveszítették mindenüket, a lakbérpénzt, a megélhetést 

– mesélte a becsületes megtaláló, akiről sokan példát vehetnek.