Ha megmarad egy kis ennivaló tegnapról, akkor csak berakjuk a hűtőbe, hiszen nem lesz annak semmi baja. Majd másnap megesszük, vagy harmadnap... De tudjátok, mennyi ideig maradnak meg a hűtőben a különböző élelmiszerek?
Szerintem ti sem szerettek minden nap főtt kaját készíteni, így az előző napi ebédet szépen berakjátok a hűtőbe. Elérkezik a másnap, amikor farkaséhesen érkeztek haza és az előző napi ételért nyúltok a hűtőbe, ugyan annak semmi baja még, meg lehet enni alapon. De hogy meggyőződjünk erről, megszagoljuk vagy megpiszkáljuk villával, ha pedig semmi furát nem tapasztalunk, akkor meg is esszük. Most azonban a Purewow gyűjtéséből kiderült, mennyi ideig tárolhattok különböző ételeket a hűtőben.
Lássuk!
- nyers hús: egy-két nap
- szeletelt citrom: két-három nap
- torta: kettő-négy nap
- leves vagy pörkölt: kettő-négy nap
- csirke: három-négy nap
- steak vagy hamburgerhús: három-négy nap
- pizza: három-négy nap
- saláta öntettel: három-öt nap
- rizs: öt-hét nap
- eper: öt-hét nap
- banán: kettő-kilenc nap
- piros és sárga paprika: egy-két hét
- zöld paprika: két-három hét
- uborka: egy hét

- sült bacon: egy hét
- szőlő: öt-tíz nap
- avokádó: hét-tíz nap
- jégsaláta: hét-tíz nap
- paradicsom: két hét
- joghurt: két-három hét
- friss tojás: három-öt hét
- majonéz: két hónapig nyitott állapotban
- narancs: egy-két hónap
- alma: egy-két hónap
- vaj: egy-három hónap
- krumpli: három-négy hónap
- citromlé: négy-hat hónap
- kemény sajt: hat hónap
Szóval lányok, ideje csekkolni a hűtőt!