2021 Vous cikk galéria felső kép 1200 femcare

Új felfedezés a HPV kezelésében: az oltás mellett a lézerterápia a vírus hatékony ellenszere

A HPV nagyon gyakori vírus, az emberek 70-80%-a átesik valamilyen HPV-fertőzésen, mégis számos közhiedelem él a betegségről és annak megelőzéséről, gyógyíthatóságáról. A Femcare Nőgyógyászati Miniklinika az elmúlt egy évben Magyarországon egyedülálló terápiával kezeli a fertőzötteket, amellyel rendkívül hatékonyan és hosszú távon gyógyítható a fertőzés nők és férfiak esetében is.

A HPV-fertőzés általában tünetmentes, átmeneti jellegű, és az esetek nagy részében nem okoz megbetegedést, vagy magától eltűnik a szervezetből, ezért is nehéz a vírust megtalálni és megállítani. Ugyanakkor az erősen rákkeltő HPV-típussal történő fertőződés esetében átlagosan minden 10 ember közül egynél hosszú éveken keresztül észrevétlenül fennmarad a HPV-fertőzés a szervezetben, ami rendkívül magas kockázatot jelent különböző, legalább 10 jól ismert rák kialakulása szempontjából. A szexuális úton terjedő HPV vírusra a fertőződés után nem emlékszik az immunrendszer, így ugyanazt a HPV típust többször is el lehet kapni, akár ugyanattól a partnertől is, ezért is különösen fontos a megelőzés mellett a kezelés és gyógyítás.

A közhiedelemmel ellentétben a HPV-vírus nemcsak méhnyakrákot okoz, hanem számos további rákos megbetegedésért is felelős. Ilyen például a végbélrák, péniszrák, petefészekrákok és a nyelőcső, mandula, garat, szájüreg rákos megbetegedéséért is a HPV a felelős. Mivel kezdetben nincs tünete e fertőzésnek, csak miután a rák kialakult, különösen fontos a megelőzés: 25 és 65 év között minden nőnek ajánlott rendszeresen szűrésre járnia. A férfiak esetében a szűrés nem jelent teljes bizonyosságot, az ő esetükben az oltás az egyetlen biztos módszer.

Nők számára szintén a HPV elleni védőoltás a hatékony megelőzési eszköz, amely a méhnyakrák, és a különböző daganatokat és rákmegelőző állapotokat okozó HPV típusok kialakulásának veszélyét jelentősen csökkenti, de közel nem 100%-os.
A HPV elleni védőoltás a hatékony megelőzési eszköz,  de közel nem 100%-os.
Forrás:
pixabay.com

Nők számára szintén a HPV elleni védőoltás a hatékony megelőzési eszköz, amely a méhnyakrák, és a különböző daganatokat és rákmegelőző állapotokat okozó HPV típusok kialakulásának veszélyét jelentősen csökkenti, de közel nem 100%-os. A vakcina azonban a már kialakult HPV-fertőzés gyógyítására nem alkalmas, ám a Femcare Nőgyógyászati Miniklinika újonnan tett felfedezése szerint a Fotona TimeWalker® Intima Pro korszerű nőgyógyászati terápiás lézergéppel végzett kezelésekkel együttesen alkalmazva hatékonyan kezelhető és teljes mértékben gyógyítható a fertőzés.

A Femcare Nőgyógyászati Miniklinika speciális, nőgyógyászati célokra kifejlesztett, Magyarországon egyedülálló és a legmodernebb robottechnológiával működő lézerkészüléke műtét nélkül nyújt segítséget HPV fertőzés esetén. A Dr. Kassai Enikő által kifejlesztett kezelési program, azaz egyedi lézerterápia a HPV által létrehozott immunológia megszüntetésével és a vírusszám lokális lecsökkentésével járul hozzá a vírus legyőzéséhez és a méhnyakrák kialakulásának megelőzéséhez. A fájdalommentes lézeres kezelés pozitív HPV szűrés eredmény, pozitív citológiai eredmény esetén javasolt a három oltásból álló oltási sorral kiegészítve.

Fontos tudatosítanunk mindenkiben, hogy a HPV kezelhető és gyógyítható. Ezért is számít nagy mérföldkőnek a lézergépes terápia hatékonyságáról szerzett tapasztalatunk: egy éve dolgoztuk ki a HPV vírusra célzottan ható méhnyak kezelést a Magyarországon egyedülálló lézerterápiával, és pácienseink esetében már 1-6 hónappal a harmadik kezelést követően sikerült negatív HPV vizsgálati eredményt elérnünk, sőt akár már a második alkalom után kaphatunk negatív vizsgálati eredményt. A kezelés negyedórát vesz igénybe, fájdalommentes, altatás és kórházi tartózkodás nélkül végezhető, így hatékonyan és széles körben alkalmazható és a méhnyakrák miatti újrafertőződés esetén ismételhető, a méhnyakrák kialakulásának és terjedésének megelőzésére” – mondta Dr. Kassai Enikő, a Femcare Nőgyógyászati Miniklinika vezető szakértője.

Világszerte évente több mint 300 ezer nő hal meg méhnyakrákban. Az óvszer nem véd a fertőzés ellen. A HPV elleni vakcinák jelen ismeretek szerint több évre biztosíthatnak fokozott védelmet.

Kassai Enikő

Femcare Miniklinika

Dr. Kassai Enikő szülész-nőgyógyász szakorvos 2011-ben indította el saját rendelését és weboldalát "Jószülés" néven. Praxisa az évek során sokat fejlődött, a szülészet mellett a nőgyógyászati gyulladáskezelés, a HPV fertőzöttek gondozása, méhnyakrák megelőzése és kezelésére helyeződött a fókusz, és bővült a páciensek köre is, így a kibővült szakmai csapat 2020-tól kezdve már Femcare Miniklinika márkanéven (femcare.hu) nyújt komplex nőgyágyaszati szolgáltatásokat. Rendelői Budapesten Kispesten és a Váci úton, valamint Kecskeméten működnek. Magyarországon egyedülálló Fotona TimeWalker® Intima Pro nőgyógyászati terápiás lézergéppel végzett kezelésekkel, további egynapos sebészeti beavatkozásokkal, illetve családtervezés és várandósgondozás, dietetika és egészséges életmód tanácsadással, valamint különböző szűrővizsgálatokkal várják pácienseiket.