Egyéb kategória

Mit jelent, ha minden éjjel ugyanakkor ébredtek fel? Eláruljuk!

Miután hazaértek a munkából, már alig várjátok, hogy végre ágyba kerülhessetek? Ha ez megtörtént, pillanatok alatt el is alszotok, de aztán éjszaka felriadtok, ráadásul minden éjjel pontosan ugyanabban az időpontban? Pánikra semmi ok, most kiderül, mi okozza ezt!

vous - 2022.05.06.
Mit jelent, ha minden éjjel ugyanakkor ébredtek fel? Eláruljuk!

Biztos hallottátok már ezt a gondolatot máshol is, de a fizikai és a mentális állapotunk között összefüggés van. A tradicionális kínai gyógyászat nagy figyelmet szentel annak, hogyan és mikor áramlik az energia a testünkben: úgy hiszik, 24 óra leforgása alatt a testünk az összes szervünknek külön-külön figyelmet, és így energiát szentel.

Éppen ezért, ha már egy ideje azt veszitek észre magatokon, hogy minden éjjel ugyanabban az időben riadtok fel, ez lehet annak a jele, hogy ezeket az energiákat valami blokkolja vagy eltereli, így a természetes körforgás felborul a szervezetben, az a szerv pedig, aminek kevesebb figyelem jut, idővel akár károsodhat is.

A YourTango segítségével hoztam nektek egy listát, amiből kiderül, melyik időponthoz melyik testrészünk köthető, így választ kaphattok a kérdésetekre.

Ha este 9 és 11 között riadtok fel 

Ez az az időintervallum, amikor a legtöbb ember elalszik esténként. Ilyenkor a hormonrendszerünk újra kiegyensúlyozottá válik, az enzimjeink pedig újratöltődnek. Ha nehezen alszotok el ilyenkor, az azt jelenti, hogy nem tudjátok kiverni a napi eseményeket a fejetekből, és agyaló üzemmódba kapcsoltatok, a saját gondolataitok pedig nem hagynak elálmosodni.

Persze, ha az elalvás előtti órákban ettetek meg egy nagy adag vacsorát, az is megnehezítheti a dolgotokat. Ilyenkor feküdjetek a hátatokra, próbáljátok meg kiüríteni a fejeteket, és ismételgessetek pozitív mantrákat, ameddig meg nem nyugszotok.

Forrás:
Pexels

11 és 1 között

Ha ebben az időszakban riadtok fel rendszeresen, ezt olyan elszenvedett sérelmek okozhatják, amiket még mindig nem tudtatok elfogadni, ugyanis ez az az időszak, amikor a kínaiak szerint a jin energiák jangba fordulnak. A jang energiák kifejezetten aktívak, a testünknek általában holnapra kellene tartalékolnia ezeket az energiákat. Hogy újra el tudjatok aludni, próbáljátok meg kiszűrni a negatív gondolatokat és csak a pozitív dolgokra koncentrálni.

Ha pedig a fizikai tüneteket nézzük: ez az az időpont, amikor az epehólyagunk lebontja a zsírt, szóval ez akár figyelmeztető jel is lehet, hogy túl sok olajos vagy zsíros ételt esztek.

1 és 3 között

Ez az az idő, amikor a szervezetünk a test méregtelenítését végzi. A májunk eltávolítja a káros anyagokat és megtiszítja a véráramot, szóval ha ilyenkor szoktatok az órára meredni, valószínűleg olyan felgyülemlett harag ébresztett fel benneteket, amitől nem tudtok egykönnyen megszabadulni. Ezekkel az ébrenlétekkel pedig a testetek azt akarja jelezni, hogy itt az idő megszabadulni a felesleges feszültségtől.

3 és 5 között

Ebben az időszakban leginkább a tüdőnk munkálkodik: telepumpálja a testünket oxigénnel. Ha ilyenkor szoktatok felébredni, lefekvés előtt bizonyosodjatok meg róla, hogy elég meleg a takarótok, a felriadást követően pedig lélegezzetek mélyeket, esetleg próbáljátok ki a 4-7-8 módszert, amiről korábban már írtam nektek! A tüdőproblémákat egyébként gyakran hozzák összefüggésbe nagy szomorúsággal és a gyásszal.

5 és 7 között

Mostanra már minden mérgező anyag kitisztult a szervezetből, ilyenkor a vastagbél munkálkodik. Ha esetleg nem megfelelő diétát követtek, vagy túl későn esztek nehezet, ebben az időszakban felriadhattok!

Ajánlott cikkek