Egyéb kategória

„Gyermekemért mindent!” – két édesanya megható története az újrakezdésről

Az anya-gyermek kapcsolat az emberi együttélés egyik legkülönlegesebb és legszínesebb jelensége. Se anyának, se gyereknek lenni nem könnyű. Számos kihívás, feladat, mélység és magasság jellemzi mindkettőt. Az anyai szeretet ereje képes a legnagyobb nehézségeket leküzdeni, képes önmagunk, életünk megváltoztatására is. 

vous - 2022.05.06.
„Gyermekemért mindent!” – két édesanya megható története az újrakezdésről

A kisgyermek veleszületett hajlama a közelség, a biztonság keresése. Testi szükségleteinek kielégítése, a gondozás jelenti számára a védelmet, melyet élete eső szakaszában leginkább édesanyjától kap meg. Ekkor alakulnak ki az anya-gyermek kötődés legelső pillérei.

Az idővel – beteg gyermek ápolásával vagy a szomorú fiatal vigasztalásával – ez a kapcsolat csak egyre mélyülhet. Az anyai szeretet csodáját és pszichológiáját számos kutató vizsgálta, rengeteg írót, költőt megihletett a kapcsolat különlegessége. Anyák ezreit, millióit sarkallja emberfeletti teljesítményre. Az anyai szeretet nagy dolgokra képes a gyermek, és magának a szülőnek az életében is.

Az Richter Főnix Közösség célja, hogy olyan nőket, női történeteket mutasson meg a nagyközönségnek, akik bár nagy válságot éltek meg, de leküzdve azt újraépítették életüket. Az újrakezdők között van két édesanya is, akiket a változtatásban az anyai szeretet motivált. 

Újrakezdésük során mindketten erősebbek, tudatosabbak lettek, és ma már történetüket bátran vállalják a nyilvánosság előtt is.

Balogh Csilla éveken át alkoholfüggőséggel küzdött. A probléma legnagyobb mélységeit is megélte. A nő számára a fordulópont akkor érkezett el, amikor betegsége már igen szeretett kisfiával való kapcsolatát is tönkretette. Sőt egy alkalommal a gyerek a lépcsőn leesett, ájult édesanyját találta meg lakásukban. 

Forrás:
www.richteranokert.hu

Rossz volt megtapasztalni, hogy a kisfiamra vagyok utalva, aki akkor még nagyon kicsi volt, főként ahhoz, hogy egy ittas felnőttet gondozzon. Mai napig talán ez az egyik legfájdalmasabb dolog számomra, hogy a gyerekemnek ezt végig kellett élnie. A függőségem előtt a kisfiammal gyakorlatilag mondhatjuk úgy, hogy szinte szimbiózisban éltünk. Nagyon sokat voltunk együtt, számára én jelentettem mindent.

Amikor aztán egyre mélyebbre kerültem az alkoholizmusban, sajnos ez a kapcsolat elkezdett nagyon megromolni.

Csilla döntött és szakemberhez fordult. Immáron tíz éve nem fogyasztott alkoholt, és évek alatt sikerült gyermekével is újraépíteni kapcsolatát.

A mindig mosolygós Lévai Ildikóról első látásra kevesen gondolnák, hogy mennyi nehézség és kihívás érte már élete során. Az édesanya élete egyik napról a másikra megváltozott, amikor kisfiánál 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak. A családnak szinte azonnal döntenie kellett, és gyermekük érdekében egy egészen új életbe kezdeni.

Forrás:
www.richteranokert.hu

Felocsudni igazán idő sem volt. Mintha egy futószalagra álltunk volna és nem lett volna megállás, csak az események folyamatos és gyors egymásutánisága.

Ilyen helyzetben pánikolni aztán végképp nincs idő, a gyermeked élete a legfontosabb, és emiatt gyorsan meg kell tanulni ennek az állapotnak a kezelését és az ezzel járó teendőket.

Ildikó újraépítette a család és a saját életét is, az újrakezdés legnagyobb kihívásait is megélve.

Az új életnek a számtalan örömteli pillanat mellet számos kihívása is van. Ilyen az, amikor anyaként azt kell megélned, hogy a gyermeked zokogva ordítja, hogy olyan akar lenni, mint régen.

Ilyenkor persze előtte nem mutathatod a saját fájdalmad, csak akkor kezdhetsz el sírni, amikor őt már megvigasztaltad és elaludt. Megesett olyan is, hogy az udvarunkon mezítláb rohangáltam, így próbáltam a fájdalmat, az idegességet kiküzdeni magamból. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.