Egyéb kategória

Így használjátok megfelelően a fordított pszichológiát!

Nem titok, hogy a fordított pszichológia a meggyőzés egyik kifejezetten sunyi hatásos eszköze, amivel rávehetjük az embereket arra, hogy pontosan azt tegyék, amit mi szeretnénk. És hogy mi kell hozzá? Csak annyi, hogy éppen annak a szöges ellentétét kérjük tőlük! Izgalmasan hangzik, igaz? 

vous - 2022.05.10.
Így használjátok megfelelően a fordított pszichológiát!

Bright Side úgy döntött, hogy különórát tart olvasóinak arról, hogyan lehetnek a fordított pszichológia mesterei, mi pedig követjük a példáját. Mielőtt belevágnék a gyostalpalóba, csak egy kérésem van: semmiképp ne lájkoljátok és ne osszátok meg ezt a cikket, akkor sem, ha tetszett, oké? Akkor kezdhetjük!

Mielőtt elmerülnénk a részletekben, fontosnak érzem tisztázni, hogy az igazán komoly, téttel bíró szituációkat nem érdemes fordított pszichológiával kezelni. Kevésbé komoly, könnyed szitukban azonban kifejezetten jól jöhet, ha el szeretnétek érni valamit! Mielőtt rettenetes személynek kezdenétek tartani, hozok egy ártatlan példát: az ötéves kisfiatok folyton szanaszét hagyja a játékait a lakásban, ti pedig már többször átestetek rajtuk. Ha ráparancsoltok, hogy szedje össze, természetes dacból azért sem fogja, de ha napjában háromszor-négyszer rászóltok, hogy nehogy összegyűjtse őket, meglesz az eredménye!

A legfontosabb belőni azt, hogy kinél működik jobban, és kinél kevésbé a fordított pszichológia. Ha olyan embert próbáltok meggyőzni valamiről, aki híresen önfejű, és gyűlöli, ha megmondják neki, hogy mit tegyen, nem is kell tovább keresnetek: ez az a módszer, amivel elérhetitek nála, amit akartok! A többnyire érzelmi alapon döntő vagy kifejezetten nagy önbizalommal rendelkező embereknél is rendre beválik a technika.

Forrás:
Pexels

Először is tartsátok fejben az elérendő célt, mialatt használjátok valakin a fordított pszichológiát. Mielőtt belevágnátok, találjátok ki és gyakoroljátok el, hogy mit fogtok mondani. Fontos, hogy kontrollálni tudjátok a hangotokat, amikor élesben megy a beszélgetés, ugyanis ha nem vigyáztok, elárulhatja valódi szándékaitokat! Maradjatok derűsek és nyugodtak, ne látszódjon rajtatok, hogy számotokra fontos ez a beszélgetés.

Amikor már benne vagytok a beszélgetésben vagy vitában, javasoljátok pontosan az ellenkezőjét annak, amit el akartok érni! Ezt kihívás formájában is megtehetitek, mondjuk hogy a másik úgysem meri megtenni ezt vagy azt. Ügyeljetek arra, hogy logikusan érveljetek, és a tanácsotok meggyőzően, sőt csábítóan hangozzon. A módszer kulcsa pedig nem más, mint hogy közben elérjétek, hogy a másik azt higgye, saját döntést hoz.

Ha megfelelően használjátok a fordított pszichológiát, pontosan az fog történni, mint az alábbi videóban, ezáltal pedig azt is illusztrálom, hogy mennyire ártatlan kis trükkről van szó:

Objektum doboz

Csajok, ezt a technikát semmiképpen se próbáljátok ki!

Ajánlott cikkek