Egyéb kategória

Válás után apámnál maradtam, és imádom

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen életem lesz a szüleim válása után. Sokan inkább az anyjukkal maradnak, én azonban hálás vagyok azért, hogy úgy döntöttem, apám mellett maradok.

vous - 2022.05.10.
Válás után apámnál maradtam, és imádom

Bár eleinte nem értették a körülöttem élők, miért pont apám mellett döntöttem, én tudtam, hogy vele mindenképp jobban járnék. Anyám kibírhatatlan volt mindig, tizenöt évesen pedig már tisztán láttam, hogy a válás miatt is valószínűleg ő a felelős. Állandóan kiakadt, amit apám már nem tudott tolerálni.

Apámmal nagyon jól kijöttünk, igazi vicces apa típus, akivel bármit meg lehet beszélni. A csajos dolgoktól sem zárkózik el, hisz még a menstruációval kapcsolatban, és hasonló férfiaktól távol állóbb dolgokban is ki tudott okosítani.

Nem idegesítjük egymást, és mindenkinek megvan a saját tere.

Anyámmal erre esély sem volt, mindig berontott a szobámba, és olyan dolgokkal kapcsolatban akart kifaggatni, amit nem szerettem volna megosztani vele. Apámmal ez sokkal egyszerűbben megy, este össze szoktunk ülni, és mindenki elmondja azt, ami foglalkoztatja.

Apámmal sokkal nyugodtabb lett az életem, anyám nem is hiányzik a képből. Tudom, nem illene ezt mondanom, de hiába, nélküle minden sokkal gördülékenyebben működik. Nem szívesen járok el találkozni vele, de apám mindig támogat engem előtte és utána is.

apa

Apámmal sokkal nyugodtabb lett az életem, anyám nem is hiányzik a képből.
Forrás:
Pexels.com

Utálom, hogy mindig arról kérdez, hogy állok a fiúkkal, és van-e már barátom. Számomra kellemetlen ez a téma, hisz én úgy érzem, még nem szeretnék ilyen jellegű kapcsolatot. Anyám úgy beszél róla, mintha ez a felnőtté válás része lenne, én viszont úgy látom, még van időm ezzel foglalkozni, és nem gáz, ha engem nem kifejezetten vonz a téma.

Apám ezzel kapcsolatban is sokkal megértőbb.

Nem szokta felhozni a témát, csak akkor beszélek róla, amikor én is akarom. Akkor pedig általában támogatja, és dicséri a hozzáállásom, és még azt is elmagyarázta, miért is jó az, ha egyelőre távol tartom magam mindenkitől.

A válás óta sokkal nyugodtabb vagyok én is, és apám is. Bár nem szerettem volna eltávolodni anyámtól, úgy érzem, sokkal boldogabbak vagyunk nélküle. Mintha új emberek lehetnénk így, hogy végre nem kell vele élnünk. Mindig csak ahhoz értett, hogyan tegye tönkre a hangulatot, apám és én emiatt gyakran szerveztünk közös programokat olyan helyekre, ahova anyám biztosan nem jönne.

Ma már szerencsére nem kell aggódnunk emiatt. Sokkal boldogabbak vagyunk ketten, és úgy érzem, pozitív irányba fogunk ezután is haladni.

Ella történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek