pénz

Hova siessek? Mindenkitől pénzt szedek, aki azt kérdezi, mikor szülök már

Ha párkapcsolatban van valaki – főleg hosszú ideje –, akkor akarva-akaratlanul előjönnek mások a kérdéssel: mégis mikor érkezik a baba?

A gyerekvállalás akkor is kényes téma lehet, ha valakik már régóta együtt vannak. Az ismerősi kör rendszeresen előállhat a kérdéssel, hogy mikor érkeznek az utódok. Sokan ezt igen érzéketlenül teszik, nem is belegondolva abba, hogy lehet, oka van annak, ha valakinek nincs még gyermeke.

Egy amerikai nőnek ebből lett elege és nem mindennapi megoldást talált ki:

Egy dollárt kér be mindenkitől, aki felteszi neki a gyerekekkel kapcsolatos kérdést.

Redditen mesélte el történetét egy felhasználó, aki hat éve házasodott össze a férjével, és bár szeretnének gyereket, egyelőre nem úgy hozta a sors. A család és barátok viszont folyamatos stresszben tartották őket a kérdéssel, így a kis üveg mellett döntöttek, amibe egy dollárt gyűjtenek minden alkalommal attól, aki nem tudja visszafogni a kíváncsiságát.

“Mindenhová hordom magammal, ha barátokkal vagy családdal találkozom és egyből elő is veszem, ha valaki felteszi a kérdést” - írta a nő. Bár találkozott meglepett tekintetekkel, mégis sikernek érezték, hiszen pár hónap után többen leálltak a kíváncsisággal.

Azonban egy incidensnek köszönhetően most megkérdőjelezte az üveg szerepét.

“Éppen a szüleimnél vacsoráztunk, amikor a testvérem - aki nemrégiben jött haza egy üzleti útról - evés közben megkérdezte, hogy mikor lesz már gyerekünk. A férjemmel mind a ketten megálltunk, én kimentem az üvegért és kértem, hogy fizessen a kérdésért. Ő azonban csak bámult rám és idegesen nevetett, hogy komolyan gondolom-e, mert ezért nem kell fizetnie. Mondtam neki, hogy a kérdést sem volt muszáj feltennie, mégis itt tartunk.”

A nő testvére végül fizetett, de a hangulatot megpecsételte az incidens.

“Később anyám azt mondta, hogy az egész jelenettel megaláztam a bátyámat a családja és a felesége előtt. A gyerekes viselkedésemből pedig, hogy egy üveggel rohangálok és pénzt követelek mindenkitől, elege van. Tájékoztattam, hogy akkor szimplán mindenkinek abba kéne hagynia a kérdezgetést. Ezután megkaptam a magamét, hogy ők csak aggódnak, hogy bőven a harmincas éveinkben járunk és igazán igyekeznünk kell, ha legalább egy egészséges babát szeretnénk. Ezen én haragudtam meg és végül távoztunk, azóta pedig nem beszéltünk senkivel.”

Forrás:
Canva

A kommentelők többsége a nő és férje mellett állnak ki, szerintük is teljesen felesleges és tolakodó kérdés, főleg, hogy nem lehet tudni, tényleg mennyire próbálkoznak esetlegesen a baba-projekten. 

“Megkérted őket, hogy hagyják abba. Nekem is nagyon sok problémám van a teherbeeséssel, így külön tudom, mennyire érzékeny ez a téma. Akárhányszor valaki megkérdezte, hogy mikor lesz már gyerekem, elsírtam magamat. Nincs rendben, hogy mindenki ezzel kergeti a másikat! Tetszik az ötleted!” - áll egy hozzászólásban.

Ti mit gondoltok a nő ötletéről?