Egyéb kategória

Nézzünk a talpunk alá: a padló

Aki valaha házat, lakást épít vagy felújít, valószínűleg szembe találja magát a kérdéssel: „Milyen padlót válasszak?” Ezt követi a teljes tanácstalanság, hiszen egy padló-csere jó eséllyel évtizedekre szól, ugyanakkor meghatározó eleme a helyiségnek. Ezt a döntést bizony alaposan meg kell fontolni, ugyanis ha nem vagyunk elégedettek a választással, nehezen tudunk javítani a helyzeten! Ezért igyekszünk most segíteni, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb padlóburkolatot!

vous - 2022.05.12.
Nézzünk a talpunk alá: a padló

Járólap – az örök klasszikus

Elsősorban ismernünk kell, hogy az adott helyiség milyen igénybevételnek lesz kitéve. Fontos ugyanis, hogy a választott padlóburkolat tartós is legyen, ne csak mutatós! Valamint a takaríthatóság sem elhanyagolható szempont. Ezért általában a konyhába, illetve a vizes helyiségekbe (mint a fürdőszoba, a toalett és a mosókonyha) hidegburkolat javasolt. A kő, beton, cement anyagú járólapok strapabírók, magasabb kopásállóságúak és gyakori felmosás sem árthat meg nekik. Minden stílushoz találhatsz megfelelő darabot, akár még a falat is díszítheted vele! Legtöbbjük fagyálló, így kültéren is használhatod. Nézz szét a FAVI.hu kínálatában, ahol a legstílusosabb darabok várnak rád!

Természetes anyagok

A fa természetes, és időtálló anyag – amennyiben megfelelően van ápolva. Nem véletlen hát, hogy napjainkban nagy teret nyer magának egy kevesebb törődést igénylő padlóburkolat, a laminált padló. Külsőre ugyanolyan gyönyörű lehet, mint egy tömörfa padló, ám valójában préselt faőrlemény és egy fedőréteg alkotja. Ebből fakadóan az ára is jóval barátságosabb, viszont könnyen a helyére illeszthető, és a faerezet-mintázat stílusos melegét árasztja. Nem csak a hálószobába, nappaliba, gyerekszobába jó választás; hiszen készülnek vízálló kivitelben is, így a fürdőszoba éke is lehet.

Nem minden az, ami annak látszik

Napjaink egyik nagy felfedezettjei az úgynevezett vinyl padlók. Igen, ezek valóban nem természetes anyagból készülnek, hiszen PVC alkotja ezt a típust. Ám tévedünk, ha azt hisszük, a régi idők linóleumáról van szó! Ez a fajta padló sokkal keményebb, strapabíróbb és nem utolsó sorban esztétikusabb, mint a retronak számító felmenője. Mivel nem természetes anyagról van szó, így a stílusos külsejének csak a fantázia szab határt. Falburkoláshoz és kültérre egyaránt ideális választás, és a pénztárcát sem terheli meg annyira, mint egy járólap, vagy laminált padló.

Ajánlott cikkek