Egyéb kategória

3 egészségtelen tea, amit NE fogyasszatok!

A tea önmagában nagyszerű dolog. Amellett, hogy finom, nagyon egészséges, ráadásul meg is szépít titeket. De vannak olyan teák, melyekre ez sajnos nem igaz...

vous - 2022.05.21.
3 egészségtelen tea, amit NE fogyasszatok!

A teákat általában nagyon egészségesnek tartják. A Webbeteg szerint a teafogyasztás gátolja a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát. Sőt, egy kutatás szerint azoknál, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztanak, alacsonyabb a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása. Egy másik kutatás során pedig az is kiderült, hogy a teafogyasztóknál az erek tágabbnak mutatkoztak, valamint a véráramlás szabályosabb volt. Sőt, szépítő és fiatalító hatásai is lehetnek…

zöld tea

Egy tea, ami nemcsak szépít, de fiatalít is

A fekete teát jól ismerjük pozitív hatása miatt: élénkít, segít a fogyásban, csökkenti a koleszterinszintet, segíti az emésztést és a szívműködést, serkenti az agyat, a rákellenes és immunerősítő hatásáról nem is beszélve. De mit tesz a szépségetekért?

Andi cikkét IDE kattintva elolvashatjátok!

De sajnos vannak olyan teák, amikre ezek egyáltalán nem igazak. Ezt a 3 teát a Mashed.com szerint inkább NE fogyasszátok!

1. Méregtelenítő „detox” tea

Már lehet kapni olyan detox teákat, melyeket konkrétan méregtelenítéshez javasolnak. Ezek a teák azonban gyakran olyan összetevőket is tartalmaznak, amik egyáltalán nincsenek jó hatással a testetekre. A szennalevélnek például hashajtó hatása van. Ez oké akkor, ha székrekedésetek van. De ha nincs, és mégis rendszeresen fogyasztjátok, az nem tesz jót. Az ilyen detox teáktól valóban vékonyabbnak érezhetitek magatokat pár napig, viszont olyan fontos tápanyagokat is kihajtanak a szervezetetekből, amikre szükségetek van.

2. Feketenadálytő-tea

A feketenadálytő-teáról azt mondják, hogy elősegíti a sebgyógyulást, valamint a zúzódások és a törött csontok gyógyulását is. A nadálytő azonban pirrolizidin alkaloidokat is tartalmaz, amik akár súlyos károkat is okozhatnak a májban. A nadálytő belső használata csak szakember felügyelete mellett ajánlott.

3. A legtöbb gyógytea

A gyömbérteát, a hibiszkuszteát és a borsmentateát kivéve – melyeknek klinikailag bizonyítottan egészségügyi hatásai vannak – kerüljétek el a gyógyteákat is. A Mashed ugyanis azt állítja, hogy a gyógyteák pozitív hatásai orvosilag nem igazoltak, inkább csak placebohatást idézhetnek elő. 

Címkék: #egészség #ital #tea
Ajánlott cikkek