Lélek

5 rossz szokás, amit abba kell hagyni, hogy boldogabbak legyünk

Sokan érezzük úgy, hogy nem vagyunk teljesek, vagy elég boldogak. A boldogabb élet útjában a legtöbbször pedig mi magunk állunk akadályként olyan berögződött szokásokkal, amelyek csak elvesznek belőlünk egy kis darabot.

vous - 2022.05.27.
5 rossz szokás, amit abba kell hagyni, hogy boldogabbak legyünk

1. Aggódni, hogy mások mit gondolnak

Hajlamosak vagyunk arra, hogy aggódjunk azon, hogyha ezt vagy azt csináljuk, akkor vajon mások mit fognak gondolni rólunk. Sokszor nem teszünk meg egy lépést, mert félünk a reakcióktól, vagy éppen megteszünk egy olyat, amit nem is szerettünk volna, csak hogy másoknak megfeleljünk.

2. A tökéletességre való törekvés

Testben és lélekben, a munkában és a magánéletben is sokan törekszenek a tökéletességre. Ennek a hajszolása azonban egészségtelen, mivel az ember sokszor csak a célt látja, ami még messze van, és a megtett utat nem, amitől könnyen esik nagyon rossz hangulatba.

3. Mindig igent mondani

Főleg az első két ok miatt is alakul ki ez a harmadik rossz szokás, miszerint mindig igent mondunk. Vannak esetek, amikor ez jót jelent, és néha ki kell lépni a komfortzónánkból, de azok legyenek őszinte igenek. Ha olyan lehetőség, vagy feladat áll előtted, amire nem szeretnél igent mondani, akkor engedd meg magadnak, hogy kimond: nem.

4. Stresszelni olyan dolgokon, amik felett nincs kontrollunk

Az ember szereti, ha hatalma van az élete felett, de sokszor elfelejti, hogy vannak olyan helyzetek, amik felett nincsen befolyása. El kell engedni azokat a dolgokat, amiket nem irányíthatunk, hogy önfeledtebbek lehessünk.

5. Túl kemény lenni önmagadhoz

Legyen szó a tanulmányokról, munkahelyről vagy diétáról, nem szabad túl keményen bánni önmagaddal. Engedd meg magadnak a pihenőt és a kényeztetést. Ha nem sikerül elsőre, ne ostorozd magad. Ha másokkal tudsz türelmes lenni, akkor magaddal szemben is meg kell próbálni.

Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben az életeddel, és sokkal boldogabb szeretnél lenni, valószínű, hogy te is rabja vagy a fenti rossz szokások valamelyikének. Ha tudatosítod magadban, hogy ezek a dolgok egészségtelenek, és igyekszel kilépni és leszokni ezekről, akkor eggyel közelebb kerülhetsz egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet felé.

Ajánlott cikkek