Egyéb kategória

Imádom, hogy végre egyedül élhetek

Imádok egyedül élni, és inkább maradok szingli, mint hogy valakit beengedjek a biztonságot adó fészkembe. Nem szeretném, ha bárki ott lenne velem, amikor a nyugodt pillanataimat szeretném élvezni. Nem szeretek alkalmazkodni, és nem is tervezek, a jövőben sem.

vous - 2022.05.31.
Imádom, hogy végre egyedül élhetek

Sokan megbotránkoznak azon, ha elmondom nekik, hogy nem szívesen osztozok másokkal a dolgaimon. Én szeretném kitalálni, este milyen filmet akarok nézni, hogy mi legyen a hűtőmben, és hogy milyen háziállatokat tartsak.

Tudom, hogy mások szívesebben élnek családjukkal, vagy a párjukkal, én azonban kifejezetten magányos farkas vagyok. Élvezem, ha sok időt tölthetek egyedül, egy irodában töltött nap után pedig kifejezetten élvezem, ha csendben pihenhetek, olvashatok, vagy főzhetek.

Rengeteg időt tudok magamra szánni ezzel a módszerrel, és sosem vagyok magányos.

Úgy gondolom, azzal, hogy ennyi időt töltök magammal, sokkal jobban megismertem önmagam, és lehetőségem nyílt arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak, amelyek igazán érdekelnek. Ha mellettem lenne valaki, rá is figyelnem kellene, valamint az igényeire. Tudom, hogy ez egy kellemetlen feladat lenne számomra, főleg az után, hogy már régen kialakítottam a saját ritmusomat, ezért úgy gondolom, jobb hogy szingli maradtam.

otthon4

Úgy gondolom, azzal, hogy ennyi időt töltök magammal, sokkal jobban megismertem önmagam, és lehetőségem nyílt arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak, amelyek igazán érdekelnek.
Forrás:
Pexels.com

Nem hiányzik számomra, hogy párkapcsolatban legyek, hisz nem találkoztam egyetlen olyan férfival sem, akikben láttam, alkalmazkodni tudna ahhoz, hogy ellenzem az összeköltözést.

Mindig olyanokkal találkoztam, akik kifejezetten házasság és család pártiak, ez az életfilozófia pedig távol áll tőlem.

Nem tudom elképzelni, hogy egy férfi cuccait kerülgessem a lakásomban, hogy az ő szennyesét az enyém mellé tegyem, és hogy az ő ételeit is lássam a hűtőmben. Úgy gondolom, képtelen lennék ezeket a másoknak alapvető dolgokat tolerálni, ez pedig rengeteg veszekedéshez vezetne egy kapcsolatban.

Nem vagyok hajlandó lemondani a kényelmemről egy kapcsolat miatt, hisz tudjuk, a legtöbb egyébként is hamar véget ér. Miért áldozzak be bármit is egy átmeneti kapcsolat miatt, ha önmagammal életem végéig együtt kell lennem.

Bár sokan kritizálnak véleményem miatt, főleg a férfiak, akikkel néha randizgatok, szerintem jól döntöttem a témával kapcsolatban. Azzal szoktak támadni, hogy sosem lesz őszinte kapcsolatom, és egyedül fogok meghalni. Számomra nem elrettentő, ha egyedül halhatok meg, inkább megnyugtató. Így legalább senki sem fog siránkozni a halálos ágyam felett, és nyugodtan, békésen halhatok meg, ahogy az életemet is leéltem.

Kata történetét Hargitai Alexandra dolgozta fel.

Ajánlott cikkek