Whitepress vous 1200x360

Top karkötők 2022-ben – ezeket érdemes idén viselni

A divat folyton változik, és nincs ez másképp az ékszerekkel kapcsolatban sem. Mindig kicsit alakul, hogy éppen milyen ékszereket viselünk szívesen, és mit tekintünk trendinek. Ez igaz a nyakláncokra, karkötőkre, gyűrűkre, fülbevalókra egyaránt. Habár az ékszerek részleteknek tűnnek csupán, alapvetően képesek meghatározni a megjelenésünket. Egy jól megválasztott ékszer nagyon sokat tud dobni az összképen, de ha mellényúlunk, legalább ilyen sokat tud rontani. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő érzékkel válasszuk ki őket.

Milyen ékszereket viseljek?

Amikor ékszert választunk, akkor persze az is fontos kérdés, hogy egyáltalán milyet viseljünk. A legtöbb hölgy a számára a fülbevaló gyakorlatilag alapnak számít, szinte mindig viselik. A gyűrűből is van néhány típus, ami adott, ilyen például az eljegyzési gyűrű, illetve a jegygyűrű.

Ami gondolkodás tárgyát képezheti, az a nyaklánc, illetve a karkötő. Nagyon csinos kiegészítők tudnak lenni, de nem mindegyik típus illik minden ruházathoz.

A karkötő éppen az a részlet, amit érdemes alaposan megfontolni, mert nagyon elegáns tud lenni, és diszkréten felhívhatja magára a figyelmet. Tökéletes kiegészítője lehet a szettünknek, anélkül, hogy fölöslegesen hivalkodó lenne.

De milyen karkötőt érdemes választani?

A karkötő választás múlik egyrészt azon, hogy milyen a stílusunk, másrészt, hogy milyen alkalomra viseljük, harmadrészt azon is, hogy milyen az aktuális trend. Ideális esetben a választott karkötő trendi, passzol a megjelenésünkhöz és tökéletesen illeszkedik a stílusunkba – ilyenek bőségesen találhatók a Karkötőshop.hu oldalon. Az utolsó két kritériumra nincs tuti recept, de a trendekkel kapcsolatban tudunk segíteni.

Ezek a karkötők divatosak 2022-ben:

  • A charmok. Bizonyára már te is észrevetted, hogy nagyon divatosak a karkötőkön a charmok, amik ki tudják fejezni a viselőjük egyéniségét. Itt nem is igazán maga a karkötő a lényeg, hanem a rajta lévő fityegők: ezek azok, amik egyedivé teszik az adott darabot. A charmok nagyon sokfélék lehetnek: horoszkópos, mesefigurás, állatos, akármilyen alakúak. A lényeg, hogy neked tetszenek, és te jól érezd magad a viselésük közben. Tudni kell azonban, hogy az ilyen karkötők inkább informális viseletnek számítanak.
  • A láncok. Ahogy a nyakláncok, új a karkötők terén is divatos a klasszikus lánc kialakítás, ezért bátran viselhetsz ilyeneket a karodon. Ha feltűnőbbeket szeretnél, akkor egészen nagy szemű, vastag láncokból álló karkötőt is választhatsz, de finomabb, kis szemekből álló darabok is kaphatók. Utóbbiak tökéletesek egy elegánsabb szett kiegészítőjeként is – habár az előbbieket is lehet így viselni, egy visszafogottabb ruhával.
  • Nagyon divatosak a gyöngyök is, és ami azt illeti, ezek a klasszikus elegancia megtestesítői. Egy gyöngykarkötő bármilyen elegáns vagy alkalmi ruházathoz tökéletes választást jelenthet, kifinomultságot sugároz.
  • Újra trendinek számít a sárga arany, ami az elmúlt években kissé háttérbe szorult. Mindezidáig inkább a fehérarany, illetve az ezüst dominált, mostanában ugyanakkor ismét az élvonalba kerültek a sárga arany ékszerek. Ha eddig ezek hiányoztak az ékszeres dobozodból, épp itt az ideje, hogy beszerezz néhány csinos darabot – például karkötőt!

Ne felejtsd el: a részletek fontosak, ezek azok, amik észrevétlenül adnak hozzá sokat a megjelenésedhez. Alaposan válaszd ki, milyet viselsz éppen!