Trend

Mi a tartós smink titka, hogy estére ne legyél banya?

Előfordul, hogy a szemhéjatokon egy csíkban összegyűrődik a szemhéjfesték, vagy a délelőtti mítingen már a szemetek alatt van a feltett szín? Az alapozótok foltokban felszívódik, netán kiül a bőrötökre? Van megoldás, a tartós sminkeket az előkészítéssel tudjátok elérni legkönnyebben. 

vous - 2015.07.16.
Mi a tartós smink titka, hogy estére ne legyél banya?

A tetovált tartós sminkeket felejtsük is el, ha egy életen át tart, az szerintem nem szolgál minket. A hiányzó szemöldökszálakat persze lehet pótolni ilyen módon, viszont ügyeljetek rá, melyik szakembert választjátok, hogy a megfelelő színt eltalálja számotokra. Az ajkakat is lehet nagyítani, finom vonásokkal, kellemes színnel, és nem az egész ajak bőrét pirosra satírozni, gondolván, hogy a Férfi reggel teljes sminkben szeretne látni. Nem ez a legszebb arcotok.

Bázissal alapozd meg a sikert!

Maradjunk tehát az egész nap tartó sminkeknél, amikre bizton számíthattok, ami nem gyűrődik, nem hullik le, nem folyik el. Úgynevezett bázis- vagy előkészítő termékekkel tudjátok ezt létrehozni.

Az utólag használt spray állagú termékek sokszor maszkos hatásúak, mert a bőrre tapasztják a sminket. 

A bázis krémes állagú, lehetővé teszi, hogy a sminktermék szebben simuljon a bőrre, a bőrfelszínt kiegyenlíti és a tartósságot is növeli. Van arcra, szemhéjra, ajkakra való, tehát minden területre.

A sokáig szép szemek titka

Forrás:
istock

A legfontosabb a szemhéjbázis, nem elég a szemhéjra korrektort vagy alapozót tenni, nem tartja a helyén a színt. A szemhéjbázis már minden márkánál megtalálható, krémes állagú, ebbe tapad bele a szemhéjfesték. Növeli a tartósságot és a színerősséget, utóbbi azt jelenti, hogy a szín élénk marad órákon keresztül, illetve amíg le nem mossátok. A korrektorral fedett szemhéjra ujjal vagy ecsettel vigyétek fel, a mozgó szemhéjon egy kicsit túlra, de a szemöldök alatti részt már hagyjátok ki. 

A szemhéjbázisból vannak tuti befutók, vannak kedvezőbb áron, és van, aminél jobban bele kell nyúlni a tárcátokba, mégis azt mondom, egyéni, kinek melyik válik be. Ha már gyakorlottabb sminkelők vagytok, akkor sminketek színéhez lehet igazítani a bázist, pl. van kék, zöld és aranyló szemhéjbázis is.

Játssz a pigmentekkel!

Az arcra való bázisokat előkészítő termékeknek nevezzük. Egyenletessé teszik a bőrfelszínt, és előfordul, hogy mikro nagyságú, csillámló pigmenteket is tartalmaznak, ilyenkor még ragyogóbbá varázsolják a bőrfelszínt, valamint kiemelik az arcformát. Van, amelyik magas faktorszámú, így nem kell félnetek, hogy sminketek a bőrötökbe égne.

Örömmel látom, hogy a magyar nők is kezdenek erősebb rúzsokat használni, ennek viszont elengedhetetlen kelléke az ajakbázis.

Ez stift alakú, mint a rúzs, és átlátszó. Extra tartósságot biztosít, nem engedi kifutni az ajakráncokba a rúzst. Tehát nem fog elcsúszni, az állatokra folyni, és a szín is élénk marad egész nap. Igazítani persze érdemes, ezért legyen nálatok egész nap az aktuális rúzsotok.

Ajánlott cikkek