Egyéb kategória

Tippek arra, hogy motiváljátok magatokat, ha el akartok érni valamit

Középiskolában az egyik tanárom közölte velem, hogy engem nem lehet motiválni, mert én vagy magamat motiválom, vagy nem történik semmi. Igen, van ilyen, mikor tényleg csak és kizárólag saját magadat tudod motiválni. Most adok nektek néhány ötletet, hogy csináljátok.
vous - 2015.09.03.
Tippek arra, hogy motiváljátok magatokat, ha el akartok érni valamit

Mert nem foglalkozol azzal, hogy kapsz egy ötöst, ha sokat tanulsz, vagy előléptetnek, mert jól dolgozol. Valamiért én is így vagyok vele. Ez nem nemtörődömség, én csak ilyen vagyok. Örülök az ötösnek, de nem ad hetekig tartó lendületet. Viszont motivációra nekem is szükségem van, amit magamtól adok magamnak. Én így csinálom:

Álmodozom


Azzal még nincsen baj, ha esténként a tévénézés helyett a plafont bámulom és azon gondolkozom, mi legyen a következő dolog, amit el akarok érni. Vagy épp meg akarok venni magamnak.



Megörökítem

Kezembe veszem a telefont, pont úgy, hogy kisüsse a szememet a képernyő a koromsötétben, majd elkezdem tekergetni a Tumblrt. Rákeresek arra, amiről álmodoztam és inspirációnak lementek pár képet, hogy tudjam nézegetni őket.



Mindig látnom kell


Egyértelműen hozzám van nőve a telefonom, így szinte nem is kérdés, hogy a legjobban tetsző képet beállítom magamnak háttérképnek. Mindig látom, mindig ott van, mindig emlékeztet.



Megint álmodozom


De már arról, amikor megszerzem azt a valamit. Mondjuk egy ruhát vagy cipőt. Hogy abba megyek bulizni, hogy mindenki megdicséri, milyen csinos, hogy jól érzem magam benne. Mert ha elhiszem, hogy az enyém lehet és az enyém is lesz, valahogy megváltozik az egész. Értelmet nyer az álmodozásom.



Forrás:
PIxabay

Megvalósítom


Igen, ez a legnehezebb az összes lépés közül. Amikor esetleg le is kellene mondanom valamiről, hogy a kitűzött célom elérjem, még nehezebb.

Motiválni magad vagy bárki mást akkor lehet, ha pozitív vagy. Azok fognak előre vinni és elgondolkoztatni azon a bizonyos “mi lenne ha” kérdésen. Ha pedig megvannak a gondolatok, már csak meg kell őket valósítani! Bár mi örülünk neki, hogy minket olvastok, most mégis azt mondom: rakjátok le a telefont a kezetekből, és csináljatok valamit MAGATOKÉRT.

Ajánlott cikkek