Egyéb kategória

Növények egymás között – Eláruljuk, melyik virágnak milyen legyen a szomszédja

Ahogy nekünk, embereknek sem mindegy, kik a szomszédaink, úgy a növényeknek sem. A megfelelő ültetés ugyanis növelheti a terméshozamot, viszont az is könnyen előfordulhat, hogy nem kedvelik egymást, ilyenkor viszont sokkal rosszabbul érzik magukat és rosszabbul is teljesítenek. Segítek, hogy a növényeitek a lakásotok és a kertetek ékességei lehessenek.

vous - 2015.09.28.
Növények egymás között – Eláruljuk, melyik virágnak milyen legyen a szomszédja

Aki a virágot szereti… – szokták mondani. És milyen igaz. Ha még nincs külön lakásotok, akkor is biztosan van a szobátokban növény. Általában anyu hordja be a szobánkba levegőtisztítónak, na meg persze azért, mert már nincs máshol hely a lakásban. A virág a házban egy nő számára olyan, mint a függöny vagy a szőnyeg.

Nem számít, hogy nincs bútor, vagy éppen festetlenek a falak, függöny és virág LEGYEN!

Vegyük sorra a házunk táját, mit, hová és mi mellé érdemes ültetni!

Veteményeskert

Ha olyan szerencsések vagytok, hogy családi házban éltek, esetleg közösségi kertet gondoztok, sárgarépát már tuti húztatok ki a földből. Ezzel a zöldséggel szerencsénk van, akárcsak az uborkával. Ugyanis nincs kifejezetten ellenségük, a sárgarépa viszont nagyon szereti a paradicsom és a petrezselyem társaságát. A paradicsomot azonban ne ültessétek a kapor, a kukorica vagy a diófa szomszédságába.

Van azonban egy gyümölcs, ami sok zöldség ősi ellensége. Ez nem más, mint a szőlő: a kapor, a karfiol, a brokkoli és a borsó sem érzi jól magát a társaságában. A legjobb családban is előfordulnak viták, éppen azért a fokhagyma és a vöröshagyma kerüljék el egymást, ugyanígy az eper és a káposzta sem túl jó barátok.

Erős jellemű fűszerek

Ha nem részesültök a veteményeskert adta élvezetekből, de van egy kis fűszerkertetek, akár az ablakban, akár az erkélyen, akkor most jól figyeljetek. A koriander mellé jöhet az ánizs és tulajdonképpen semmi más.

A rozmaringnak nincs ellensége, ám kifejezetten szereti a zsálya társaságát. A zsálya viszont ki nem állhatja a hagymát.

Ha már hagyma, akkor jöjjön a snidling. Ha nem a bab és a borsó mellett kap helyet, nagyon hálás lesz.

Virágoskert

Végezetül jöjjenek a kert ékességei. A muskátli legjobb helye a rózsa mellett van, ősi ellensége nincsen, akárcsak a krizantémnak. Fontos, hogy a diófát minél messzebb ültessétek az azáleától és az orgonától, mert összevesznek, és sajnos nem a gyönyörű virágok nyernek. A petúniák pedig kerüljék a sárgabarackot.

Ha egyes növényekben esetleg felfedezitek valamelyik rokonotokat, barátotokat, ismerősötöket, az lehet, hogy a reinkarnáció műve.

Ajánlott cikkek