Hideg és meleg árnyalatok ötvözéséből születik meg a legszebb smink – így csináljátok!

Hideg és meleg árnyalatok ötvözéséből születik meg a legszebb smink – így csináljátok!

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy két ellentétes dolog nem fér meg egymás mellett, pedig néha ezek kettőssége adja az igazi szépséget. Így van ez a sminkek terén is! Megmutatom, milyen gyönyörű tud lenni, ha meleg árnyalatok mellé egyszerre hideget is használunk.

A végletesség sosem jó

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyszínű sminket készítenek, valamint csak hideg vagy csak meleg színeket használnak. Ha így teszünk, mű lesz a végeredmény, mintha plasztikarcunk lenne. Nem csak emiatt gond ez, ugyanis emellett a hideg árnyalatok bekeményítik a tekintetet, valamint sápadttá tehetnek. De a kizárólag meleg színek sincsenek jó hatással külsőnkre, kivéve a barnákat, bár vannak hideg barnák is, és ezeket a színeket mindig körültekintően kell megválasztani. Azért, hogy ezeket a hibákat elkerüljétek, bátran nyúljatok hideg és meleg színekhez, illetve adott szín hideg és meleg árnyalatához.

Ettől lesz élő a smink – ahogy a természetben is megfér egymás mellett az ég kékje és a naplemente narancssárgája. Nemhogy megfér, úgy gyönyörködtetnek igazán!

Ideje felfedni a titkot, mitől is olyan csodás egy hideg-meleg árnyalatú smink. Tartsatok velem, hoztam nektek néhány szuper tippet!

A legjobb párosítás a kékhez

A kék sminket el lehet satírozni egy bőrszínű barnával, ekkor gyönyörűen olvad bele arcunkba. Ezzel elkerülhetjük, hogy idegen legyen tőlünk a smink. Tudjátok, van az az érzés, amikor tükörbe nézünk egy sminkben, és olyan, mintha leugrana az arcunkról, mintha különálló volna tőlünk. Ez jelzi, hogy nem a miénk, nem a megfelelő árnyalatokat vagy stílust viseljük. Ha ezt a két színt használjátok, ez az érzés biztos elkerül titeket!

Ellensúlyozzátok a feketét!

Forrás:
Hámori Zsófia

A szürke és a barna a legtöbb stílustanácsadó szerint együtt nem mutat jól, sminkben azonban kifejezetten jól tud kinézni szerintem. A szürke hűvösségét a barna ellensúlyozza. A feketét sokszor szürkével satírozzák el, annak okán, hogy ez a két szín közel áll egymáshoz. Pedig fagyos dámaként fogunk hatni, ha így teszünk! Sokkal jobban járunk, ha úgynevezett tóp színnel finomítjuk a fekete smink széleit. A tóp színről biztosan hallottatok már, ez egy semleges szürkésbarna, igazán közel áll a bőr természetes színeihez. Tehát ha barna után nyúltok, a fekete füstös szem is sokkal barátságosabb lehet.

Ragyogjon a szemetek!

Forrás:
Hámori Zsófia

Nagy szerencse, hogy a sminkpalettákban vannak hideg és meleg árnyalatok is, így egészen könnyű dolgotok lesz. A szem festésénél érdemes arra figyelni, hogy a mélyítőívbe, a szemöldökcsontra kerüljön meleg árnyalat, akár a pirosító színéből is csempészhettek ide egy ecsetvonásnyit. Ezzel az apró trükkel kellemesebb lesz az összhatás, a szem is felragyog, és máris jobban indul a napotok.

Nézzétek meg Dórinak készített sminkemet, ami tökéletesen bizonyítja, hogy a hideg-meleg árnyalatok jól megférnek egymás mellett! Dóri bal oldalán csak hideg, míg jobb oldala meleg színeket is használtam.

Forrás:
Hámori Zsófia

Próbáljátok ki ti is, nem fogjátok megbánni!