Egyéb kategória

Elüldözték hazájából a színésznőt, mert fejkendő nélkül fotózkodott

Egy iráni színésznőnek el kellett hagynia hazáját, miután Instagramra olyan képet posztolt, amin nem volt rajta hidzsáb.
vous - 2015.11.09.
Elüldözték hazájából a színésznőt, mert fejkendő nélkül fotózkodott

Sadaf Taherian bátor döntést hozott, mikor kiposztolta a „hiányos öltözékben” készült fotókat. A nő úgy érezte, megfullad a szigorú szabályoktól, ezért kész volt arra, hogy elhagyja a hazáját. Ugyan egyre többen tiltakoznak a fejkendő kötelező viselete ellen, Iránban még mindig illegális nélküle mutatkozni egy nőnek – írja a Hellogiggles.

Íme az első „felháborító” kép:

Forrás:
Instagram.com/sadaftaheriann

Iránban ez hatalmas bűncselekménynek számít. Olyannyira, hogy a kormányzati tisztviselők nyilvánosan megtiltották neki, hogy továbbra is színészkedjen. De viselkedése nemcsak a tisztviselőket, hanem számos munkatársát is felháborította.

Én 100%-ban ellene vagyok ennek a cselekedetnek, és úgy gondolom, bárkinek, aki ebben a társadalomban él, tiszteletben kell tartania a törvényeket. A hidzsáb viselése kötelező a hazánkban, és aki leveszi, az hatalmas bűnt követ el – nyilatkozta Parvaneh Missouri iráni színésznő.

Forrás:
Instagram.com/sadaftaheriann

Azonban a sok támadó mellett rengetegen vannak azok is, akik támogatják őt.

Én támogatlak a bátorságodért és merészségedért. Minden nőnek megvan a joga ahhoz, hogy eldöntse, hogyan öltözzön – írta képéhez egy kommentelő.

Forrás:
Instagram.com/sadaftaheriann
Ajánlott cikkek