Egyéb kategória

Kiderült, miért szerencsétlen a tizenhármas szám!

Szerintem nem tévedek, ha azt mondom, hogy a legtöbben szerencsétlennek gondolják péntek tizenharmadikát. Pedig ez is csak egy ugyanolyan nap, mint a többi. Engem egyébként nem nagyon rémiszt meg ez a dátum, de sokakat igen. Mégis mi lehet az oka? Elárulom!

vous - 2015.11.13.
Kiderült, miért szerencsétlen a tizenhármas szám!

Tizenhárman voltak jelen az utolsó vacsorán

Úgy tartják, hogy Júdás – aki elárulta Jézust – volt a 13. az apostolok közül, aki elfoglalta helyét az asztalnál. Hű!

Az akasztófa

Hagyományosan 13 lépésre van szükség az akasztófában, hogy elveszítsük a játékot. Ezt mondjuk még nem tudtam, micsoda véletlen.

A sikertelen misszió

Az Apollo–13 volt eddig az egyetlen sikertelen misszió, ami embereket juttatott volna a Holdra. Egy oxigénpalack felrobbant, bár az űrhajósok mind épségben hazaértek.

Forrás:
giphy.com

Jézus keresztre feszítése

Sok keresztény hisz abban, hogy Jézust pénteken feszítették keresztre. Bár a kutatók úgy vélik, hogy nem 13-ára esett ez a dátum, hanem inkább április 3-ra. De ez nem jelenti azt, hogy el lett vetve ez a feltevés. Ugyanakkor azt is tartják, hogy Káin és Ábel bukása is ezen a napon történt.

A skandináv legenda a tizenkét istenről

Egy legenda szerint 12 isten tartott lakomát, amikor a 13. hívatlan vendég, Loki is megjelent. Megölte az egyik istent, ami csomó másik isten halálát eredményezte, természeti katasztrófákat, és mindent elpusztított a földön.

A keresztes lovagok

1307. október 13-án a templomos lovagok egy tömeges letartóztatást és kivégzést hajtottak végre. Milyen érdekes, hogy ez a nap is péntekre esett, nem?

Forrás:
giphy.com

Boszorkányok

Bár a boszorkányok gyülekezete már nem egy mai dolog, de régen úgy tartották, hogy ezeknek a csoportoknak pontosan 13 boszorkány volt a tagjuk.

Régi babona

Egy régi babona szerint ha 13 betűből áll a neved, akkor ördögi szerencsével vagy megáldva. A szerkesztőségben azonnal kiszámoltuk, kinek hány betűből áll a neve. Az enyém pont tizenhárom, nem tudom, ez mit is jelentsen.

SpongyaBob Kockanadrág

Imádott mesénkben, a SpongyaBobban is megjelenik a tizenhármas szám. Ugyanis Rák úr szerint 13 csúnya szó létezik.

Forrás:
giphy.com

A számmisztika szerint

A 12-es szám önmagában a tökéletességet és a beteljesülést szimbolizálja. Magától értetődő, hogy ha még a tökéletességen is felül szeretnénk teljesíteni, akkor az egy elég rossz ötlet lehet. A kapzsiság egy kis balszerencsével fog együtt járni.

A tizenhármasok klubja

Az 1800-as évek végén létezett egy csoport, akik a Tizenhármasok Klubjának nevezték magukat. Meg szerették volna dönteni azt a legendát, hogy ha 13 embert leültetünk egy asztalhoz, akkor közülük valaki meg fog halni egy éven belül. Ezért minden hónap 13-án találkoztak, és 13-an ültek le enni egy asztalhoz. Ennek a klubnak a tagjai közé tartozott néhány amerikai elnök is, például Grover Cleveland és Theodore Roosevelt is.

Kamaszkor

A gyerekek általában 13 éves korukban válnak tinivé, ami már önmagában is egy elég szörnyű kor mindenki számára. Ebben szerintem mindnyájan egyetértünk.

Forrás:
giphy.com

A légi közlekedés egyik legrosszabb napja

1972. október 13-án, PÉNTEKEN az uruguayi légierő egyik gépe lezuhant az Andokban, 29 ember halálát okozva ezzel. Ugyanezen a napon egy szovjet repülőgép zuhant bele egy tóba egy kilométerre a kifutópályától, ami 174 ember halálát követelte.

Ajánlott cikkek