Egyéb kategória

Nagy botrányt kavart a neten egy szexista álláshirdetés

Most épp olyan világban élünk, ahol nő és férfi valószínűleg soha nem lesz egyenrangú. Nincsen annyi nő a politikában, mint amennyi férfi, nincs annyi férfidolgozó az óvodákban, mint amennyi nő. Hogy jól van-e ez így, azt mindenki maga dönti el.
vous - 2015.11.25.
Nagy botrányt kavart a neten egy szexista álláshirdetés

Figyelem, dolgozó nők: az 1950-es évek visszatértek. Legalábbis a LinkedIn állásajánlatai között lévő hirdetés szerint biztos.

A hirdetés (amit azóta már letöröltek) egy webdesigncéghez keresett munkatársakat, több feltételt is megszabott a munkára való jelentkezés előtt.

  • Számítógépes ismeretek
  • 
Közösségi média ismerete
  • Jó szervezőkészség
  • 
Önállóan és csapatban is tud dolgozni

Ez eddig mind szép és jó, nincs is vele semmi gond. De a hirdetés alján furcsa mondat áll:

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az álláslehetőség megköveteli, hogy a recepciós munkára való jelentkezésnél a nők előnyt élveznek.

Ó, milyen jó fejek! A nők előnyt élveznek, hogy recepciósok legyenek!
 Én naiv meg azt hittem, 2015-re a cégek és a vállalkozók rájöttek, hogy itt a vége a nemek alapján történő diszkriminálásnak. Hát nem. Nektek ebből mi jön le? Mert nekem az, hogy mivel recepciósnak lenni általában könnyen végezhető munka, ezért nőket keresnek az állásra. Férfiak szóba sem jöhetnek, ugye? Mert egy férfi ne üljön már az ajtóban, az olyan női dolog, amit csak nők végezhetnek.

Ha pedig körülnéztek, tízből kilenc recepción biztosan nő ül. A maradék egy meg épp helyettesíti a női kollégáját. Nem is csoda, hogy a hirdetést el kellett tüntetnie a cégnek, hiszen az interneten rengetegen – köztük mi is – felháborodtak ezen a szexista szövegen.

Címkék: #állás #nők
Ajánlott cikkek