Intim

8 dolog, amire a nők nem számítanak császármetszés után

A nők nagy része, akár tudatosan, akár nem, de kerüli a szülés lefolyásával való szembesülést. Az egész inkább egy misztikus történés, amiből a kívülállók csak annyit látnak, hogy nincs gyerek, van gyerek, az anyuka pedig mosolyog.

vous - 2021.12.19.
8 dolog, amire a nők nem számítanak császármetszés után

Persze, hogy mosolyog, ki ne mosolyogna, ha 9 hónap után kibújik a trónörökös. Ám pont emiatt a nők nagy része, mikor maga is odakerül, hogy szül, netán császározzák, meglepődik néhány, amúgy teljesen logikus jelenségen, ami, persze, fáj.

A császárt ritkán tervezik a kismamák, sokszor inkább a helyzet adja, hogy a természetes úton történő szülés helyett mesterségesen bújik ki a bébi. De nem olyan félelmetes ez sem, és ha tisztában vagyunk néhány dologgal, akkor a meglepődés sem lesz olyan nagy, nem érnek váratlan kellemetlenségek, hanem fel tudtok készülni arra, ami rátok vár.

Katéterezés

Forrás:
pixabay

Noha a nővérek ösztönöznek arra, hogy járkáljatok mielőbb, ez nem lesz egyszerű hadművelet a bennetek lévő katéter miatt. A katétert a műtét elején helyezik belétek, hogy kiürítsék a hólyagotokat, ám ez nem egy hosszan tartó állapot, ne essetek kétségbe, 24 órán belül el is távolítják.

Heg

A műtéti vágás az alhason történik. Nyilván nem lesz egy kellemes érzés helyváltoztatás közben, míg lábadoztok, és a heg nyoma megmarad. Ám idővel elhalványul, és az avatatlan szemnek életetek végéig láthatatlan marad, hiszen a bugyi és a nadrág is takarja.

Infúzió

A műtét után oxitocint kaptok, hogy a vérzésetek csillapodjon, és hogy a méhetek összehúzódjon. Ez nem a legkellemesebb érzés, görccsel is járhat, de ne ijedjetek meg, szakavatott kezek gondoskodnak majd rólatok!

Az első nagydolog

Érthető okokból a székletürítés nem lesz a kedvenc tevékenységetek, de idővel a fájdalom enyhül, és könnyebben fog menni. Éppen ezért rengeteg vizet kell innotok, hogy minél könnyebben megbirkózzatok a feladattal.

Járási nehézségek

Forrás:
pixabay

A császármetszés egy komoly alhasi műtét, az, hogy a beavatkozás után pár órával képesek vagytok járkálni, kész csoda. Fogjátok fel pozitívan, a kellemetlenségekre pedig számítsatok!

Fájdalmas együttlét

A szervezeteteknek regenerálódnia kell, legyetek vele türelmesek. Hiába nem a hüvelyetek sérült, és nem történt gátmetszés, attól még az alhasatok, méhetek nincs túl jó állapotban, előfordulhat, hogy a szexuális együttlétet is fájdalom kíséri. Beszéljétek meg a párotokkal a fennálló problémát, higgyétek el, meg fogja érteni.

Remegés

Mivel érzéstelenítést kaptok a műtét előtt, ijesztő lehet lelkileg, hogy nem tudjátok mozgatni a lábatokat, és nem éreztek semmit deréktól lefelé, de ez természetes reakció, mint ahogyan az is, hogy a távozó érzéstelenítő következtében remegés lesz úrrá rajtatok.

Vérzés

Császármetszés után valamilyen mértékű vérzésetek lesz, ez is természetes része a folyamatnak. Egyszerűen csak úgy kell kezelnetek a dolgot, mintha váratlanul megindult volna a menstruációtok. El fog múlni.

Forrás:
pixabay
Ajánlott cikkek