A pocakra tett fülhallgató ideje lejárt – 3 kütyü, amit a picik már az anyaméhben imádni fognak

A pocakra tett fülhallgató ideje lejárt – 3 kütyü, amit a picik már az anyaméhben imádni fognak

Ugye előttetek van a jelenet, amikor a kismama simogatja a pocakját és dúdolgat? Vagy amikor apuci csinálja ugyanezt. Ez olyan, mint amikor a virágainknak zenét játszunk, hogy jobban érezzék magukat, gyorsabban nőjenek és ragyogjanak? Tudom, furcsán hangzik, de olyasmi.

Bizonyított tény, hogy a magzatok már a 16. héten hallanak – beszélgetni is kell velük. Mikhail Lazarev professzor kutatása szerint azok, akik rendszeresen hallanak zenét, gyorsabban fejlődnek, mint társaik. Ez eddig mind szuper, de felmerülhet a kérdés, hogy mégis milyen zenét játsszatok nekik. Ne dübörgős rockra vagy üvöltős metálra essen a választásotok, inkább Bachra vagy Mozartra.

Tegyük fel, hogy a picinek nem tetszik a zene, hiszen nekünk sem tetszik minden. Hogyan adja ezt a mama tudtára? Hát persze hogy rugdalózással, izgés-mozgással, nyugtalankodással. Mi van akkor, ha a baba nem reagál a zenére? Jó ezt időben észrevenni.

Hoztam nektek három kütyüt, amely mellett már rengeteg anyuka tette le voksát.

Mi az a Babypod?

Készüljetek, ez nagyon furcsa lesz! A Babypod nem más, mint egy hüvelyi hangszóró. Én szóltam előre… Az eszköz különlegessége, hogy közvetlenül a magzatnak játszik zenét. Elsőre azt hittem, úgy kell elképzelni, mint egy rendes hangszórót, amit mindenki hall. (Micsoda?! Zenélő vagina?!) Nem, szerencsére nem ilyen bizarr a helyzet.

Körülbelül akkora, mint egy tampon, tehát pont annyira kényelmetlen. A mini hangszórót egy okostelefonhoz kell csatlakoztatni, akár egy fülhallgatót. Természetesen az anyuka és a pocaklakó is egyszerre hallgathatja a dallamot. A legjobb hír pedig, hogy semmilyen káros hatással nincs a magzatra, hiszen sem akkumulátorral, sem pedig bluetoothtal nem rendelkezik.

Forrás:
babypod.net

Kutatók kipróbálták, hogy a pocakra helyezett fülhallgató vagy a Babypod a hatékonyabb-e. Mit gondoltok, melyik nyert? Persze hogy az utóbbi, mivel állítólag a magzat nem is hallja a fülhallgatón keresztül játszott zenét. További érdekesség, hogy a picik reagáltak is a Babypod-zenére szájuk mozgatásával, mintha énekelnének.

Pocakcsengő, vagy ahogy hívjátok

A név többféle, a lényeg viszont ugyanaz. Valószínűleg már elképzeltétek, hogyan is fest ez a cuki, névvel ellátott dolog. Ez egy kis gömb alakú medál (létezik belőle Swarovski kristályos változat is), amely a kismama nyakában lóg, nagyjából a köldöke fölött, és csilingel. CSILINGEL. Most ezen van a hangsúly.

Őszintén, titeket nem idegesítene, ha valami folyton csengő hangot hallanátok, és nem tehetnétek ellene semmit?

Engem felnőttként lehet, hogy megőrjítene, de a babákkal állítólag ez nem így működik. Ők megnyugszanak tőle, sőt, születésük után is felismerik a hangját, és ha meghallják, lehiggadnak.

Mi az a Bellybuds?

Forrás:
Etsy / petitesalu

Gyakorlatilag olyan, mint az EKG, csak zenél. De komolyra fordítva a szót, tényleg olyan kis tappancsokból áll, melyek rácuppannak a kismama pocakjára, és zenét játszanak a pocaklakónak.

Sőt, képzeljétek, még kedves kis üzeneteket is le lehet játszani vele a mamától a babának. Ez is ugyanúgy működik, mint a Babypod, azaz okostelefonnal és fülhallgatóval.

Forrás:
bellybuds.com

Így a sor végére érve, igazából nekem ez tűnik a legszimpatikusabb és legkényelmesebb megoldásnak.

Mikor először olvastam, hogy léteznek a cikkemben említett kütyük, borzasztó cinikusan álltam az egész zenés, magzatos témához. Most, hogy már többet tudok róluk, nem is tartom annyira bolond dolognak. Igaz, még messze vagyok attól, hogy babázzak, de ha egyszer odakerülök, akkor egy próbát majd megér, nem igaz?