Egyéb kategória

A kétszeri menyasszony – Minden, amit egy második esküvőről tudni akartok

Senki nem álmodik arról, hogy a második, netán a harmadik férjében talál rá az igazira. De mi van, ha így lesz? A második, netán harmadik esküvő, az igazival, csak azért ne legyen hatalmas és csodás, mert egyszer, netán kétszer korábban rosszul döntött?
vous - 2016.01.31.
A kétszeri menyasszony – Minden, amit egy második esküvőről tudni akartok

Azt hiszem, senki nem tervezi, hogy kétszer megy férjhez. Semelyik kislány álma nem úgy szól, hogy „az első férjemmel ilyen, a másodikkal olyan esküvőm lesz”. Persze az élet a legnagyobb rendező, de sokszor egy válás után az ember lányának esze ágában sincs újra férjhez menni, újrakezdeni egy olyan valamit, aminek egyszer már ha nem is rossz, de semmiképpen sem happy end lett a vége.

Ezzel pont én is így voltam, miután szétköltöztünk az első férjemmel, egészen addig, amíg be nem toppant az életembe a második férjem, aki képes volt a korábbi sok rosszat feledtetni, és aki miatt újra elkezdtem hinni abban, hogy az olyan holtomiglan-holtodiglan szerelmek, mint a nagyszüleimé, tényleg létezhetnek.

Férjezett a menyasszony

A lánykéréskor mindösszesen nyolc hónapja ismertük egymást, a szülinapomon történt. És hogy az élet mekkora rendező? Hát hatalmas, hiszen akkor még hivatalosan férjnél voltam, mert a válóper jó ideje húzódott, hiába a közös megegyezés, a közös gyerek és a bírósági nyári szünet jól elhúzta az ügyet.

Na, már sokaknál biztos ez is kiverte a biztosítékot, hogy férjezett a menyasszony, de amikor az esküvőt kezdtük el tervezgetni, akkor voltunk igazán bajban. Mit is illik?

Forrás:
Pixel Művek

Nem akartunk egy kisebb vagyont elkölteni

Érthető módon a férjem nagyobb bulit akart, olyat, ami során megoszthatja a boldogságát a barátaival, rokonaival, én pedig úgy véltem, másodjára nem illik nagy csinnadrattát csapni. Így köztes megoldást választottunk: szabadtéri szertartás és egy kötetlen piknik, ahova mindenkit elhívtunk, aki számunkra fontos volt.

Azt semmiképpen nem akartuk, hogy egy kisebb vagyont elköltünk lagzira, ami aztán jó esetben visszajön a nászajándékokból. Tényleg low budgettel dolgoztunk, de cserébe a meghívóban kikötöttük, se pénz, se nászajándék nem kell.

Persze a rokonok így is kitettek magukért, a barátoktól pedig rengeteg vicces és személyre szabott apróságot kaptunk, de senki nem érezhette kötelezőnek adni. Ez főleg az én rokonságomnál volt furcsa kérdés, hiszen ők már egyszer adtak.

Kuzma Orsi esküvőszervező így vélekedik a nászajándék kérdéséről: „A nászajándékkal kapcsolatban alapvetően azt gondolom, hogy az esküvőn olyan emberek vesznek részt, vagy olyanoknak kéne részt venniük, akik a párt szeretik és elfogadják.

Forrás:
Pixel Művek

Nem vagyok a több száz fős esküvők híve, hogy hívjuk meg az üzlettársat meg a mama titkárnőjét is. Olyanok legyenek ott, akikkel jó lenni, akiket szeretünk, akit szeretnek, és ha szükség van egy új turmixgépre, akkor tudják, és elhozzák ajándékba.

Mit viseljen az, aki már egyszer volt menyasszony?

És mit az, aki pont várandós is az esküvőn? Én nem gondoltam úgy, hogy ne viselhetnék fehéret. A ruhámat, akárcsak az első alkalommal, a saját elképzelésem szerint varrattam – erről itt meséltem korábban. De az elsőhöz képest sokkal egyszerűbb, sokkal praktikusabb volt, de ezt a helyszín és az esküvő jellege, valamint a szertartás dátumáig megjósolhatatlan méretűre növő pocakom is megkövetelte.”

Forrás:
Pixel Művek

Mit tanácsol a stylist?

„Szerintem az esküvőnek, legyen az akárhányadik is, minden esetben a vőlegényről és a menyasszonyról kell szólnia.

Jobb esetben a násznép azért gyűlik össze, hogy ünnepelje a párt, és nem azért, hogy kritizáljon. Tehát, ha a menyasszony úgy érzi, hogy egy nagy és feltűnő ruhában szeretné megünnepelni élete (második) nagy napját, ám tegye

– mondja Szemes Nóri stylist, és hozzáteszi, hogy az öltözékeknél a legfontosabb, hogy a pár ízlését, hangulatát, érzéseit tükrözzék, ne pedig a násznép elvárásait.

Szemes Nóra személyi stylist

Szemes Nóra modellkedéssel indította pályafutását, majd stylistként kezdett dolgozni. Már tíz éve a szakmában van, ennek köszönhetően a vásárlás minden csínját-bínját ismeri, az emberről ránézésre megmondja, mi áll jól neki. Ha kedvet kaptatok a vásárláshoz, gardróbrendezéshez, netán szívesen részt vennétek egy workshopon, vagy csupán szeretnétek Nóra segítségét kérni, akkor bátran keressétek fel a Facebook-oldalán vagy látogassátok meg a weboldalát. Ide kattintva pedig egy vele készült korábbi interjúmat olvashatjátok.

40 felett hagyjuk a hófehéret!

Kuzma Orsi esküvőszervező Nóri mondandóját saját, munkája során szerzett tapasztalataival egészíti ki:

Szerintem a negyvenhez közeli és az a feletti hölgyek hagyják el a fehér vagy nagyon világos árnyalatú ruhákat, de ez az ő esetükben akár első esküvőre is igaz. Lehet, hogy egy lány már volt királykisasszony az első esküvőjén, de sajnos a házassága nem jól sült el. Miért ne lehetne újra királykisasszony?

Forrás:
Pixel Művek

Forrás:
Pixel Művek

Forrás:
Pixel Művek

Forrás:
Pixel Művek

Forrás:
Pixel Művek

Forrás:
Pixel Művek

Forrás:
Pixel Művek

Forrás:
Pixel Művek
Ajánlott cikkek