Hétköznapi etikett: ti tudjátok, hány óráig illik kalapot viselni?

Hétköznapi etikett: ti tudjátok, hány óráig illik kalapot viselni?

Mint azt már bizonyára tudjátok, minden a részletekben rejlik. Nem is gondolnánk, hogy a táskánk vagy éppen a pénztárcánk színe mennyit elárul rólunk.

Ti szoktatok azon gondolkozni, hogy vajon hogyan látnak titeket mások kívülről? Sokszor külsőre nem olyannak gondolnánk az embereket, mint amilyenek valójában. Vannak viszont olyan dolgok, amik mindennél többet elárulnak rólunk. A brit William Hanson a Daily Mailen most megosztott néhány apró etikettszabályt, amire érdemes figyelni. Lássuk!

Kézfogás

Rengeteget elárulhat egy szimpla kézfogás. A kemény kézfogás azt jelenti, hogy kiegyensúlyozottak vagytok, míg a gyenge kézfogás félénk természetre vall. Egy jó kézfogás határozott, de nem túl kemény, és csuklóból jön, nem pedig a vállunkat megerőltetve.

Cipő színe

Nem sokan ismerik azt a szabályt, hogy Londonban és a nagyobb városokban hétköznap a fekete cipő javasolt. Hétvégén, vagyis péntektől vasárnapig pedig már lehet barnát is hordani. A barna cipőt leginkább a kisvárosokban hordják, míg a feketét a nagyvárosokban.

Forrás:
giphy.com

Táska

Ti hova szoktátok rakni a táskátok? A földre, az asztalra vagy az öletekbe? A szabály szerint egy igazi hölgy a táskáját az ölében tartja, ha épp keres benne valamit, aztán a földre rakja, vagy a szék háttámlájára.

A pénztárca színe

Ahogy a cipőknél, úgy a pénztárcánál is sokat számít, hogy milyen színben vásárolunk. Bár sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy két tárcájuk legyen, de egyértelműen okosabb, ha a fekete színt választjuk. Ja, és az sem mellékes, ha bőr.

Forrás:
giphy.com

Óra

Manapság a hatalmas órák vannak divatban, minél nagyobb, annál jobb. De jobban jártok, ha a nagy, vaskos óráitokat otthon hagyjátok, és egy szolidabb mellett teszitek le a voksot. Mondjuk egy közepes méretű, bőrszíjas, elegáns karórát is választhattok.

Kalap

A fiatal lányok nagyon szeretnek kalapot viselni, amit meg is tudunk érteni. Leginkább a szélesebb karimájú fejfedőket részesítik előnyben, a probléma ott kezdődik, ha a kalapot az esti órákban viselik. Az etikett szerint 18 óráig lehet viselni egy kalapot, úgyhogy inkább nézzetek rá gyakrabban a közepes méretű, bőrszíjas órátokra, ha kalapot vesztek fel.